Life

Orașul din România pe care trebuie neapărat să-l vezi. A urcat în topul preferințelor și a depășit metropole importante

Localitatea din țara noastră care merită vizitată măcar o dată. A ajuns printre locurile cele mai apreciate de turiștii de pretutindeni.
29.02.2024 | 16:10
Orasul din Romania pe care trebuie neaparat sal vezi A urcat in topul preferintelor si a depasit metropole importante
Localitatea din țara noastră care merită vizitată măcar o dată. A ajuns printre locurile cele mai apreciate de turiștii de pretutindeni. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România pe care trebuie neapărat să-l vezi. A urcat în topul preferințelor și a depășit metropole importante. Statisticile arată că în ultimii ani regiunea a fost luată la pas de foarte multă lume.

Localitatea din țara noastră care merită vizitată măcar o dată. A ajuns printre locurile cele mai apreciate de turiștii de pretutindeni

Localitatea din țara noastră care merită vizitată măcar o dată. A ajuns printre locurile cele mai apreciate de turiștii de pretutindeni care ajung pe meleagurile noastre pentru peisajele superbe, dar și pentru mâncarea delicioasă.

ADVERTISEMENT

Orașul care a depășit așteptările multora dintre aceștia se află în inima Moldovei și reprezintă un municipiu de reședință. Mai exact, este vorba de Iași care are numeroase obiective turistice ce nu trebuie ratate.

Mai mult, localitatea cunoscută drept „oraşul celor şapte coline”, reuşeşte să atragă tot mai mulţi turişti în ultima perioadă. Acest lucru a fost demonstrat de datele culese de agențiile de turism din țara noastră.

ADVERTISEMENT

În plus, specialiștii spun că este la mare căutare atât pentru vacanțe lungi, cât și pentru cele de tip city break. Cei care ajung aici trebuie neapărat să vadă Grădina botanică Anastasie Fătu, Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană și Râpa Galbenă.

„De câțiva ani, Iașiul a intrat în atenția turiștilor de peste hotare și aici nu ne referim la cei veniți din Republica Moldova, a căror prezență a fost mereu o constantă”, a declarat Bogdan Diaconu, agent de turism în Iași, conform adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre turiști din vestul Europei, persoane care sunt atrase de cultură și de istoria acestui oraș. Excursiile de tip city break sunt la mare căutare, mulți considerând că două sau trei zile sunt suficiente pentru a descoperi și vedea Iașiul.

Acest lucru se simte și la nivelul hotelierilor, gradul de ocupare fiind tot mai mare de la un an la altul”, a mai spus specialistul legat de orașul care a depășit multe metropole importante, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Iași, orașul cu cea mai frumoasă grădină publică

Iași este orașul care are cea mai frumoasă grădină publică din România. A fost înființată în anul 1856 de către medicul Anastasie Fătu și are o suprafață de 80 hectare. În grădina botanică se află mii de specii de plante.

Acest lucru o face să fie inclusă în fruntea topurilor cu obiective turistice. Turiștii care au văzut-o deja au numai cuvinte de laudă, după cum se poate vedea din recenziile pe care le-au lăsat de-a lungul vremii în mediul online.

În prezent, a acumulat un total de 10.229 de recenzii, obţinând un rating de 4.8. Serele impresionante și programul de vizitare îi atrage imediat pe oamenii care descoperă o lume colorată și foarte vie în orice anotimp.

ADVERTISEMENT