News

Orașul din România în care se construiesc blocuri și cartiere noi. Apar și locuri de muncă

Într-un oraș din România, situat în apropiere de București, se construiesc blocuri și cartiere noi. Sunt făcute investiții uriașe.
24.02.2024 | 16:31
Orasul din Romania in care se construiesc blocuri si cartiere noi Apar si locuri de munca
Orașul din România în care se construiesc blocuri și cartiere noi. colaj Fanatik/ Foto MRS Residence/actualitateaprahoveana.ro
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din România, situat în apropiere de București, se construiesc blocuri și cartiere noi. Vorbim de investiții de peste 300 de milioane de euro. Acestea au atras și dezvoltarea mediului de afaceri, fiind create noi locuri de muncă.

Blocuri și cartiere noi într-un oraș din România

Ploiești, municipiul de reședință al județului Prahova, se mândrește cu investiții de peste 150 de milioane de euro din fonduri private. Au fost ăcute de trei dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din zonă. Suma de 160 de milioane va fi alocată în următorii trei ani, urmând să apară noi cartiere și locuințe în oraș și în împrejurimi.

ADVERTISEMENT

Dezvoltarea în imobiliare a apărut datorită investițiilor publice făcute de autorități, în ultimii ani, în infrastructură și sănătate. De altfel, în 2024, județul Prahova are alocat un buget de două miliarde de euro.

În contextul actual, piața forței de muncă este dinamică. Datorită investițiilor în infrastructură apar noi job-uri. Prahova se află printre județele din România care are una dintre cele mai mici rate ale șomajului (2,44% în noiembrie 2023), potrivit Ministerului Muncii.

ADVERTISEMENT

Experții în domeniul imobiliar estimează un deficit de 20.000 de locuințe. Prin urmare, investitorii au în plan să dezvolte noi proiecte. Ele sunt destinate atât pentru locuitorii cu venituri peste medie, în centrul municipiului, dar și în zona de nord a orașului, unde vor apărea blocuri și cartiere noi pentru clasa de mijloc, cu venituri medii.

Cartierul care va arăta ca o adevărată grădină botanică

Unul dintre acestea proiecte îl reprezintă Grădinile MRS, pentru care va fi acordat un buget record. Potrivit dezvoltatorului, investiția a fost gândită pentru cumpărătorii care acordă o mare importanță și spațiilor comune, nu doar apartamentelor în sine.

ADVERTISEMENT

Infrastructura cartierului va fi aparte, 80 % urmând să arate precum o adevărată grădină botanică. De asemenea, două străzi și sensuri giratorii, precum și locurile de parcare vor fi subterane.

„Acest lucru ne permite să creăm probabil cel mai verde cartier al orașului, sub forma unui parc ce va fi străbătut de un râu artificial. Ca să vă faceți o idee, doar proiectarea grădinilor, care este făcută de firma Aventus Design, Arhitecture BESLIU Arhitecture S.R.L., SERVTOP S.R.L., SF Landscape Design Arhitecture, ne costă 1.778.000 euro”, a transmis Dan Aldea, directorul executiv al MRS, potrivit Actualitatea Prahoveană.

ADVERTISEMENT

Locuințele vor putea fi transformate în birouri

Alte ansambluri rezidențiale vor fi construite în nordul orașului. În centru, a fost deja ridicat un bloc cu 98 de apartamente și birouri. Aici, dezvoltatorul a găsit o soluție diferită de încălzire: pompă de căldură acționată de panouri solare.

Un alt proiect inedit va fi construit în centrul orașului. Vorbim de un bloc de 11 etaje, Feruccio Tower, un turn de oțel și sticlă. Diferit la aceste apartamente este faptul că ele vor putea fi transformae în birouri printr-o simplă apăsare de buton.

„Feruccio Tower va fi un turn de oțel și sticlă. Va avea recepție de cinci stele și spații versatile la parter, cu trei niveluri destinate birourilor și cu apartamente unice prin concepție și design. Clienții noștri își vor putea alege propriile materiale sau accesorii pentru decorarea și dotarea apartamentelor. Fiecare spațiu va fi dotat cu sisteme ”smart living” de ultimă generație.

De exemplu, intenționăm să le oferim posibilitatea ca, printr-o simplă apăsare de buton, să-și poată transforma apartamentul în birou, prin introducerea unor sisteme mobile de pereți și mobilier”, a declarat Aurelian Alexandru, CEO al Feruccio Group, potrivit sursei citate.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: