Life

Orașul din România unde găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume. Mergi la piață cu puțini bani, dar te întorci cu pungile pline

Știai care este orașul din România unde găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume? Un drum la piață nu o să îți golească portofelul.
10.10.2023 | 07:56
Orasul din Romania unde gasesti cele mai mici preturi la fructe si legume Mergi la piata cu putini bani dar te intorci cu pungile pline
Orașul din România unde găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un oraș din România unde găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume. Poți să mergi în piețele de aici cu bani puțini și să pleci cu pungile pline. Care este motivul și unde le găsești?

Orașul din România unde găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume

Dacă vrei să găsești cele mai mici prețuri la fructe și legume, atunci trebuie să ajungi neapărat în piețele din aceste oraș din România. Locuitorii cumpără strictul necesar și nici măcar nu se uită în portofel.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut faptul că prețul alimentelor de bază a tot crescut în ultimele luni de zile. Și fructele, dar și legumele nu mai sunt așa de accesibile cum erau la un moment dat, însă există soluții.

Astfel, pentru cele mai mici prețuri la fructe și legume trebuie să ajungi în piața din Roman spre exemplu. Aici, producătorii locali au continuat să mențină prețurile mici. Drept urmare, oricine ajunge aici se bucură de niște produse accesibile.

ADVERTISEMENT

Cât costă legumele și fructele în piața din Roman? Un kilogram de roșii spre exemplu costă între 5 și 7 lei. Castraveți sunt și ei accesibili, prețul pornind de la 3 lei, în timp ce un kilogram de cartofi costă 3,5 lei.

Un kilogram de ceapă pe de altă parte se vinde cu 4 lei. Mergem mai departe la prune, unde un kilogram pornește de la 3 lei. Alte soiuri în schimb pot costa de la 10 lei kilogramul, însă prețul e negociabil.

ADVERTISEMENT

Producătorii locali confirmă la rândul lor că încearcă să supraviețuiască și să facă prețurile accesibile. „Sunt foarte multe supermarketuri şi încercăm să supravieţuim cum putem. Eu, ca producător, vând de 10 ani cu acelaşi preţ. Ba din contră, anul ăsta e mai mic”, a spus un producător, potrivit observatornews.ro.

Cele mai mari prețuri sunt în București

Astfel, cine vrea să achiziționeze un kilogram de cartofi, un kilogram de roșii, dar și unul de castraveți, ajunge să plătească în jur de 11 lei și poate avea o masă destul de variată.

ADVERTISEMENT

Iar pensionarii se simt cei mai norocoși, având în vedere că au șansa să meargă la piață cu bani puțini. Menționăm faptul că în alte orașe din țară prețurile sunt aproape duble.

Exemplu este piața Obor din Capitală. Aici, un kilogram de roșii ajunge să pornească de la 12 lei, în condițiile în care în piața din Roman este doar 5 lei. Ceapa este și ea mai scumpă în București, iar la fel și castraveții.

Conform observatornews.ro, dacă la Roman găsim cele mai mici prețuri la fructe și legume, Capitala în schimb are cele mai mai prețuri din iartă. Aceasta este urmată de orașe precum Timișoara, dar și Cluj Napoca. Prețuri accesibile se mai găsesc la Turnu Măgurele, dar și la Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT
Tags: