Life

Cât a ajuns să coste un mic în Piața Obor. Și prețurile din magazine i-au șocat pe români

Românii sunt șocați de prețurile tot mai mari din magazine și nu numai. Cât a ajuns să coste o porție de mici la Piața Obor.
09.06.2023 | 20:03
Cat a ajuns sa coste un mic in Piata Obor Si preturile din magazine iau socat pe romani
Cât a ajuns să coste o porție de mici în Piața Obor. Sursa foto: Inquam/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ireal cât de mari sunt prețurile la alimente în ultima perioadă, spun românii. Scumpirile continuă să se înregistreze, iar oamenii abia își mai permit să mănânce o porție de mici în Piața Obor. Terasele nu mai merg ca altădată.

Cât dau românii pe mici în Piața Obor. Prețurile au crescut considerabil

Românii au ajuns să nu-și mai permită să mănânce nici măcar mici. Încă de la începutul verii s-au înregistrat prețuri tot mai mari, iar acum acestea au ajuns de neimaginat. În centrul Bucureștiului, un mic cu pâine și muștar poate să coste și 10 lei.

ADVERTISEMENT

Dar poate cel mai cunoscut loc din Capitală unde oamenii merg să mănânce mici este Piața Obor. Și aici, însă, prețurile au început să crească încă din anii trecuți, spre nemulțumirea clienților.

Așa se face că, în vara anului 2023, prețul pentru un singur mic este de cinci lei. Un pahar de bere este șase lei, iar o chiflă un leu. Astfel, la un simplu calcul, chiar și o porție de mici în Piața Obor este prea scumpă pentru românii care au salariul minim pe economie. 

ADVERTISEMENT

„Un mic e 5 lei, dar e 5 lei datorită creșterilor din ultimul an. Au crescut toate, si utilitățile peste tot și s-au scumpit toate lucrurile. În ultima vreme s-au mai liniștit apele și oamenii poate nu mai mănâncă patru mici, mănâncă trei, dar îi mănâncă si pe ăia”, a declarat Adrian, administratorul unei terase din Obor unde se vând mici, conform antena3.ro.

Și clienții recunosc, cu dezamăgire, că nu-și mai permit să mănânce la fel ca altădată. „Mâncăm măcar o dată pe săptămână. E mult, pentru doi mici și o bere”, a mărturisit un bărbat.

ADVERTISEMENT

Nici în magazine nu sunt prețuri mai mici

Din păcate pentru români, însă, situația din magazin nu este una mai fericită. Micii au prețuri mari și în supermarketuri, unde prețul pentru un kilogram de produs congelat pornește de la 15 lei și trece de 24.

Carnea, în general, a devenit un adevărat lux, dacă luăm în considerare faptul că un kilogram de carne de porc ajunge la aproximativ 30 de lei. Producătorii spun că se confruntă cu o majorare istorică a prețurilor la materia primă pentru mezeluri.

ADVERTISEMENT

Situația, spun ei, este și un rezultat al creșterii costurilor la energie și carburanți care, de asemenea, au prețurile destul de mari. Astfel că, s-ar putea ca oamenii să nu-și mai permită, în curând, una dintre cele mai importante surse de proteine și nutrienți, scrie realitatea.net.  

ADVERTISEMENT
Tags: