Life

Orașul din România unde primăria oferă teren gratis pentru casă. Se află foarte aproape de București

Încă un oraș din România oferă teren gratis cetățenilor. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să devină proprietari
19.01.2024 | 14:56
Orasul din Romania unde primaria ofera teren gratis pentru casa Se afla foarte aproape de Bucuresti
Orașul din România unde cetățenii primesc teren gratis. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, din ce în ce mai multe primării din România au decis să vină în sprijinul cetățenilor. Astfel, a început să fie pusă în aplicare legea care oferă sute de mp de teren pe care aceștia să își poată construi locuințe. La început de 2024, o nou oraș se alătură acestei inițiative.

Orașul din România unde locuitorii primesc teren gratis din partea primăriei

Pentru locuitorii din Ploiești, anul 2024 a început cu vești bune. Primăria a început să pună în aplicare legea prin care se oferă teren gratis, în limita a 500 de mp. Doar o anumită categorie de cetățeni se încadrează pentru a beneficia de locuri pentru casă.

ADVERTISEMENT

Programul este în derulare și are un real succes în rândul locuitorilor din Ploiești. Până acum, 11 persoane au devenit, deja, proprietarii suprafețelor promise. Cererile depuse sunt numeroase, însă, doar cei care îndeplinesc condițiile primesc teren pentru casă.

Proiectul este la început, dar locuitorii din Ploiești nu au vrut să piardă deloc timpul. Astfel, încă de la finalul anului trecut, cei care au calitatea de veterani de război au depus documentația necesară la sediul primăriei.

ADVERTISEMENT

Din cele 26 de dosare depuse, doar 11 au reușit să fie analizate și soluționate. Reprezentanții primăriei s-au asigurat că sunt respectați toți pașii înainte de a-i declara proprietari pe cetățenii din Ploiești.

Ploieștenii au intrat, deja, în posesia titlurilor de proprietate

După această etapă, au fost întocmite procesele verbale necesare de punere în posesie. Apoi, cei de la Primăria din Ploiești au transmis întreaga documentație necesară către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova.

ADVERTISEMENT

Din cele 11 persoane ale căror dosare au fost soluționate, 3 cetățeni au și intrat în posesia titlurilor de proprietate. Fiecare persoană a primit un lot de teren cu suprafața de 500 de mp situat pe strada Ghighiului nr.25 C.

”Consider că, prin toate demersurile pe care le-am derulat în calitate de primar pentru a soluţiona favorabil aceste cereri, am reuşit să corectez o inechitate cu care s-au confruntat veteranii de război şi revoluţionarii din oraşul nostru. Prin atribuirea acestor loturi pentru casă, doresc să îmi exprim toată preţuirea pentru aceşti ploieşteni deosebiţi”, a spus primarul Andrei Volosevici, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În România, nu doar veteranii de război pot primi gratis teren din partea statului. În vara anului trecut, Guvernul a simplificat procedura prin care și tinerii cu vârstă de până în 35 de ani pot primi teren gratis pentru construcția unei case.

Suprafața de teren atribuită depinde în funcție de zona în care există disponibilitate. Tinerii pot depune documentația prin care solicită teren doar în raza localității în care au domiciliul. Pentru a fi eligibili, trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și să nu aibă o altă proprietate în posesie.

ADVERTISEMENT
Tags: