News

Orașul în care un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari spun că ”prețul nu e rău”

Un oraș din Europa bate noi recorduri când vine vorba despre piața imobiliară, astfel că pe nimeni nu mai miră că un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro.
04.05.2024 | 13:08
Orasul in care un loc de parcare se vinde cu 500000 de euro Agentii imobiliari spun ca pretul nu e rau
Orașul în care un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari spun că ”prețul nu e rău”. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

O parcare de 18 metri pătrați din centrul orașului Amsterdam este de vânzare pentru 500.000 de euro, conform unui anunț postat pe site-ul de specialitate ”Funda”. Este vorba de un loc de parcare din PC Hooftstraat, astfel că ar exista oameni dispuși să plătească această sumă de bani, conform agenților imobiliari.

Orașul în care un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro

”Oamenii care sunt interesați de acest loc au o mașină mare în valoare de 300.000 de euro”, arată publicația olandeză BN DeStem. Locul de parcare are 4,65 metri lungime și 3,85 metri lățime și e situat într-un complex de lux, acolo unde apartamentele se vând cu milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții agenții imobiliari spun că afacerea nu este rea pentru nimeni. Prețul nu este rău pentru locul în care se află. În zonă vindem case terasate cu 8 milioane de euro, fără garaj sau grădină.

Casele valorează mai mult dacă au loc de garaj. În același timp, locurile de parcare devin din ce în ce mai rare. Prin urmare, ne așteptăm ca acest loc să fie vândut”, a declarat Jeel Heule, un cunoscut agent imobiliar din zonă.

ADVERTISEMENT

Specialistul spune că deja a fost respinsă o ofertă de peste 400.000 de euro pentru acest loc de parcare. ”Am avut deja șase sau șapte vizionări în ultimele luni și am respins o ofertă de 400.000 de euro”, a declarat Heule.

Un loc de parcare în București a ajuns să coste 60.000 de euro

În Țările de Jos ar exista momentan spre vânzare 550 de locuri de parcare, cel mai ieftin fiind unul de 12 metri pătrați în Broek op Langedijk, pentru 5.500 de euro. Între timp, un loc de parcare în București a ajuns să coste 60.000 de euro, vorbind desigur despre cel mai scump astfel de exemplu.

ADVERTISEMENT

În medie, un loc de parcare în Capital costă 10.000 de euro, însă mulți preferă să-l închirieze pentru câteva sute de lei pe lună. Ca și multe alte mari orașe, Bucureștiul este sufocat de mașini, astfel că aceste prețuri se justifică. Statistic, în București există 200.000 de locuri de parcare pentru aproape 2 milioane de mașini.

”Sunt zone destul de aglomerate, unde oamenii aşteaptă şi câţiva ani, 3-4 ani pentru un loc de parcare. Libere în orice moment pot să fie 3-400 de locuri, care urmează a fi realocate către cererile în aşteptare”, a declarat Alex Tudor, director general adjunct ADP Sector 2, pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

Nu doar Bucureștiul are probleme cu locurile de parcare, ci și Cluj-Napoca și alte orașe mari din România. Problema ridicată de specialiști e faptul că țara noastră s-a transformat într-un cimitir de mașini vechi, de ”hârburi” aduse din Occident la mâna a 4-a.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Fetița Zurli dă cărțile pe față. Dureros ce a spus despre Mirela Retegan....
Fetița Zurli dă cărțile pe față. Dureros ce a spus despre Mirela Retegan. E clar că a plecat cu scandal. ''Nu a fost ușor pentru mine''
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii