Life

Orașul mic din România unde se vor construi multe blocuri turn. Vor apărea și locuri de muncă

Orașul mic din România unde vor fi ridicate mai multe blocuri cu turn. Chiar dacă asta înseamnă dezvoltare, părerile sunt împărțite.
12.02.2024 | 11:00
Orasul mic din Romania unde se vor construi multe blocuri turn Vor aparea si locuri de munca
Orașul mic din România unde se construiesc blocuri cu turn. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Un proiect ambițios a fost adoptat pentru Mangalia. Orașul mic de la malul mării este posibil să se schimbe radical și să aibă blocuri cu turn. Chiar dacă astfel se va dezvolta și vor apărea noi locuri de muncă, unii oameni sunt nemulțumiți.

Mangalia va avea blocuri cu turn

Reprezentanții autorităților locale din Mangalia au planuri pe care le consideră ambițioase pentru dezvoltarea orașului de la Marea Neagră. Totuși, acestea au decis un val de nemulțumiri și controverse printre oameni.

ADVERTISEMENT

În orașul de care aparțin și stațiunile  Olimp, Neptun, Saturn și Jupiter- care riscă să se transforme în ruine. După Revoluția din 1989, în urma privatizărilor, o mare parte din vechea zonă de promenadă Rezervația Naturală Stejarii Brumării a fost vândută și lotizată.

Astfel că, multe dintre aceste locuri din Mangalia sunt proprietăți private. În anul 2019, Primăria Mangalia a aprobat un Plan Urbanistic General, punând la punct cel mai permisiv regim de înălțime.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi construit chiar în zona verde din inima stațiunii de pe litoral. În Planul Urbanistic General cu pricina se presupune clar că blocurile cu turn vor fi P+9 sau peste.

„Cerul este limita”

Dragoș Angelescu, viceprimarul orașului Mangalia, a declarat ca numai cerul este limita în ceea ce privește acest proiect. Dacă terenul permite, ar putea exista chiar și blocuri cu 25 de etaje.

ADVERTISEMENT

„P+9 şi peste înseamnă şi pe p+17 sau şi p+25 dacă terenul îi permite. Îi dai voie să construiască, acolo unde poate să construiască, până la cer! Eu am mai spus-o şi o repet, sky is the limit. 

Terenurile din jur beneficiază şi ele de aceleaşi regim de înălţime. Cât priveşte „Rezervaţia Naturală Stejarii Brumării”, fiecare arbore în parte este protejat, în schimb zona verde denumită generic Rezervaţia Stejarii Brumării, nu.

ADVERTISEMENT

Şi se poate construi printre stejari”, precizează sursa citată. Este totul gândit, aşa a fost stabilit. Domne la intrare în staţiune, în centrul staţiunii, la ieşire din staţiune să dăm accent de înălţime ca să fie”, a declarat Dragoș Angelescu, potrivit stirileprotv.ro. 

ADVERTISEMENT