Life

Orele la care poți mânca fără griji. Te poți menține în formă dacă respecți un astfel de program

Tu știi orele la care poți mânca fără griji? Un medic a prezentat un program care ne poate fi de ajutor, atunci când vrem să avem o stare de bine.
03.09.2023 | 18:21
Orele la care poti manca fara griji Te poti mentine in forma daca respecti un astfel de program
Orele la care poți mânca fără griji. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ar fi bine să știi orele la care poți mânca fără griji. Dr. Greg Potter, expert în ceasuri corporale și gazda podcastului Reason & Wellbeing, a prezentat câteva detalii interesante despre rutina zilnică.

Orele la care poți mânca fără griji

Potrivit acestuia, sincronizarea activităților tale cu ceasul corporal poate ajuta la reducerea stresului. Totodată, reduce riscul de atac de cord, îmbunătățește digestia și te poate feri de boli grave.

ADVERTISEMENT

Care sunt deci orele la care poți mânca fără griji? 8 dimineața. Sau dacă ești mult mai matinal, așteaptă cel puțin o oră după trezire până când vei lua micul dejun. În caz contrar, o masă luată prea devreme poate genera probleme de sănătate.

„Așteptați cel puțin o oră după trezire înainte de a lua micul dejun. Dacă mâncăm prea devreme, putem experimenta oscilații mari ale glicemiei”, spune Dr. Potter, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

La ce alte ore poți mânca fără griji? La prânz, mai exact la ora 12.00. Un studiu realizat în 2022 la Beijing a arătat că cei care iau prânzul la ora 14:00, mai degrabă decât la prânz, înregistrează un vârf de glucoză mai mare după masă. Asta înseamnă o sensibilitate mai scăzută la insulină și o creștere a rezistenței la insulină.

Când trebuie luată cina, de fapt

Ce înseamnă asta? Toți factori care cresc riscul de diabet.“Consumul unei cantități cât mai mari din aportul zilnic de calorii la începutul zilei este mai bun pentru sănătatea metabolică”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Altă oră la care poți mânca fără griji este ora 18.00. Deși multe persoane aleg să se oprească din mâncat chiar mai devreme, de teamă că vor lua în greutate, poate fi periculos pentru organism.

Totodată, medicul explică și cât de importante sunt orele la care poți mânca. De asemenea, lichidele joacă la rândul lor un rol esențial pentru o stare de bine și un organism sănătos.

ADVERTISEMENT

“Cercetările au arătat că un mic dejun mare și o cină mică sunt mai bune pentru pierderea în greutate și pentru glicemie decât un mic dejun mic și o cină mare. În mod ideal, nu consumați nicio calorie, inclusiv băuturi, în termen de două ore înainte de a merge la culcare.

Totuși, ceaiurile din plante sunt în regulă. Cina devreme este bună pentru sănătatea metabolică și poate îmbunătăți somnul și sănătatea cardiovasculară”, a mai punctat specialistul.

ADVERTISEMENT
Tags: