Sport

OUT de la Jocurile Olimpice! FR Gimnastică i-a exclus din lotul pentru Europene pe agresorii care și-au legat colegul de calorifer și l-au torturat

Măsură radicală luată de Federația Română de Gimnastică. I-a exclus din lotul pentru Campionatele Europene pe agresorii care și-au legat colegul de calorifer și l-au torturat
13.04.2024 | 06:42
OUT de la Jocurile Olimpice FR Gimnastica ia exclus din lotul pentru Europene pe agresorii care siau legat colegul de calorifer si lau torturat
OUT de la Jocurile Olimpice! FR Gimnastică i-a exclus din lotul pentru Europene pe agresorii care și-au legat colegul de calorifer și l-au torturat. FOTO: Facebook Federația Română de Gimnastică
ADVERTISEMENT

Federația Română de Gimnastică a luat măsuri în forță după scandalul din cantonamentul de la Reșița, acolo unde doi sportivi și-au legat de calorfier colegul și l-au torturat.

Adio, Jocurile Olimpice! FR Gimnastică i-a scos din lotul pentru Campionatele Europene pe sportivii care și-au torturat un coleg în cantonament

Conform prosport.ro, Federația Română de Gimnastică a trecut la măsuri drastice asupra sportivilor care și-au agresat colegul minor: excluderea din lot și anchetarea lor de către Comisia de Disciplină.

ADVERTISEMENT

După ultimul anunț făcut de FR de Gimnastică, se pare că cei doi inculapți ar fi frații Gabriel și Robert Burtănete.  Ei nu vor participa la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini (Italia). Aceasta ar fi fost ultima lor şansă de a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Gabriel și Robert Burtanete au decis să nu participe la Campionatele Europene de la Rimini (24-28 aprilie). Cei doi componenți ai lotului olimpic de gimnastică artistică masculină au motivat decizia prin problemele de sănătate pe care le au. Ei au ratat ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

România va fi reprezentată la competiția din Italia de Andrei Muntean, Răzvan Marc, Nicholas Țarcă și Roland Modoianu.

Comitetul Executiv al FRG va analiza propunerea Comitetului Tehnic al gimnasticii artistice masculine și va decide forma de organizare și funcționare viitoare a lotului olimpic și a celui național”, este anuțul postat pe pagina oficială de Facebook a FR de Gimnastică.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Reșița

Lotul național de gimnastică a fost în cantonament la Reșița pentru a pregăti Campionatele Europene. Acolo, un sportiv în vârstă de doar 15 ani a fost agresat de doi colegi în timpul unei petreceri cu alcool și țigări.

S-au petrecut scene greu de descris în cuvinte. Minorului i s-ar fi scrumat în cap și ar fi fost supus unor perversiuni sexuale. Mai mult, tânărul a a fost tuns, dezbrăcat și obligat să consume alcool. În plus, având în vedere că victima era de origine maghiară, agresorii au început să strige la el: „Ungure!”.

ADVERTISEMENT

Cazul, investigat de Protecția Copilului și Poliția

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin s-a auto-sesizat și a trimis cazul colegilor din Timiș în vederea pentru a lua măsurile legale, conform legislației în vigoare.

În același timp, poliţiştii din Caraş – Severin au făcut verificări și au deschis un dosar penal în acest caz. „Poliţiştii continuă cercetările în cadrul acestui dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care au fost comise faptele şi pentru luarea măsurilor legale, ce se impun, faţă de cei responsabili”, a precizat IPJ Caraş – Severin.

ADVERTISEMENT