Sport

Ovidiu Burcă, înţepături după Dinamo – CFR Cluj 1-1: “Au crezut că vin la o plimbare în parc!”

Dinamo întrerupe seria de patru eşecuri la rând cu o remiză în faţa celor de la CFR Cluj. Ovidiu Burcă şi-a felicitat elevii şi spune că probabil cei de la Cluj au crezut că meciul este câştigat dinainte.
09.10.2023 | 00:52
Ovidiu Burca intepaturi dupa Dinamo  CFR Cluj 11 Au crezut ca vin la o plimbare in parc
Ovidiu Burcă, înţepături după Dinamo - CFR Cluj 1-1: "Au crezut că vin la o plimbare în parc!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu CFR Cluj. “Câinii” au întrerupt seria de patru eşecuri la rând în SuperLiga cu o evoluţie bună în faţa unei favorite la titlu. Abdullah a deschis scorul pentru “câini”, Bîrligea reuşind să marcheze golul egalizator în partea secundă.

Ovidiu Burcă, înţepături după Dinamo – CFR Cluj 1-1: “Au crezut că vin la o plimbare în parc”

Pentru Dinamo a fost un meci special, comemorând 23 de ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan, în minutul 74 fiind un moment emoţionant în care tot stadionul a aplaudat şi confruntarea a fost întreruptă.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a declarat la final că Dinamo a surprins CFR Cluj prin atitudinea arătată în prima parte, oaspeţii probabil venind pe vârfuri la acest meci:

Ovidiu Burcă: “Mă bucură modul în care au abordat acest meci. Ne-am ridicat la nivelul meciului, am jucat cu o echipă grea a campionatului, care a stat foarte bine în teren. Am jucat cu personalitate, cu curaj.

ADVERTISEMENT

Am ţinut meciul cât am putut. În a doua repriză au schimbat şi partitura tactică, poate au fost biciuiţi şi de antrenor sau au crezut că vin la o plimbare în parc. Dar este o echipă puternică fizic.

“Luăm jucători cărora să le rezolvăm noi problemele şi ei să ne ajute”

Pe unii i-am văzut la televizor, dar unii jucători de la ei chiar m-au impresionat. Încercăm să creăm spaţii, dar cred că am surprins cu curajul şi personalitatea cu care am jucat. Aşa trebuie să fie meciurile la Dinamo. 

ADVERTISEMENT

Ţinând cont că ne-au lipsit mulţi jucători şi niciodată nu am avut tot lotul valid, ne dorim ca de acum să avem lotul stabil, fără probleme. Cred că, uşor, uşor, o să creştem ca echipă. Am discutat mult cu Hakim Abdallah, a avut nişte probleme.

A fost şi adaptarea mai grea. Dar este un jucător foarte antrenabil, care îşi doreşte foarte mult. Nu avem capacitatea care să luăm jucători care să ne rezolve problemele, ci luăm jucători cărora să le rezolvăm noi problemele şi ei să ne ajute.

ADVERTISEMENT

“Suntem o echipă care vrea să arate un fotbal total”

Săptămâna asta a fost emoţionantă. O săptămână neagră pentru dinamovism, reprezintă foarte mult pentru noi. Puţin poate aţi văzut şi azi în atitudinea băieţilor. Am avut şi puţin norc astăzi. 

Ceea ce trebuie să facem: multă muncă, disciplină, vigoare. Să avem un lot mai stabil, ca să avem continuitate şi să alegem jucătorii mai în formă. Suntem o echipă care vrea să arate un fotbal total”, a spus Ovidiu Burcă la final.

Abdallah: “Am aflat despre ce s-a întâmplat cu Cătălin Hîldan. Este vorba de căpitanul care a murit pe teren”

Autorul golului dinamovist, Hakim Abdallah, a declarat după meci că echipa trebuie să facă mai mult pentru a aduna puncte, având cuvinte frumoase şi la adresa lui Cătălin Hîldan:

“A fost un moment important să câştigăm puncte. În prima repriză am jucat mai bine, dar în partea secundă a fost diferită. Trebuie să jucăm bine un meci întreg. Progresăm şi avem nevoie mare de puncte. 

Trebuie să îmi ajut echipa, uneori este foarte dificil pentru că trebuie să lupt pentru fiecare minge. Sunt fericit că am înscris pentru prima oară. Meciul s-a încheiat şi mâine este o nouă zi. Trecem la muncă pentru a obţine mai mult.

Nu este destul. Încă nu oferim destul şi avem mult de muncă. Am aflat despre ce s-a întâmplat cu Cătălin Hîldan. Este vorba de căpitanul care a murit pe teren şi pentru mine este un exemplu de devotament şi profesionalism. Este Unicul Căpitan”, a spus Hakim Abdallah.

Patriche: “Toată săptămâna am muncit din greu, am strâns rândurile”

Răzvan Patriche a spus la final că acest rezultat poate fi un nou început pentru Dinamo, care trebuie să lege rezultatele pozitive pentru a scăpa de locurile din coada clasamentului:

“Până la urmă, este un punct meritat. Am făcut o primă repriză foarte bună, am şi înscris. Apoi, în a doua repriză au jucat mai direct. A fost un joc de luptă, Adnan a reuşit să scoată mai multe mingi grele.

Şi punct şi gol marcat cu o echipă foarte bună. Este un punct câştigat. Toată săptămâna am muncit din greu, am strâns rândurile. Avem nevoie de chestia asta şi de rezultate.

Minutul 74 a fost un moment emoţionant şi ne bucurăm că am făcut un meci bun. Sper să fie un nou început şi de acum încolo să aducem puncte, pentru că sunt cele mai importante”, a spus Patriche.

ADVERTISEMENT