News

Păcăleală la cel mai înalt nivel. Primarii din Europa au stat la discuții cu ”clona” lui Vitali Klitschko

Primarii a trei mari capitale europene, Berlin, Madrid și Viena, au fost păcăliți de un deep fake care arăta identic cu Vitali Klitschko. Edilii nu au observat că au fost trași pe sfoară de hackeri.
25.06.2022 | 21:30
Pacaleala la cel mai inalt nivel Primarii din Europa au stat la discutii cu clona lui Vitali Klitschko
Deep Fake cu Vitali Klitschko, păcăleala zilei la Berlin și Madrid. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Edilii erau conviși că stau la discuții cu primarul din Kiev, însă în spate se afla o altă persoană, care semăna leit cu Klitschko grație tehnologiei de tip deep fake.

Primarii din Europa, păcăliți de „clona” lui Vitali Klitschko

Impostorul pretindea că este primarul din Kiev, conform Sky News. Adevăratul primar Vitali Klitschko și-a avertizat omologii cu privire la această înșelătorie, pe care a catalogat-o drept „energie criminală”.

ADVERTISEMENT

”Vă rog să fiți atenți pe viitor la modul în care sunt aranjate întâlnirile cu mine. Convorbirile oficiale vin doar prin canale oficiale”, a declarat Vitali Klitschko, conform cotidianului german Bild.

”Inamicul nu se lasă și duce un război pe toate fronturile, în special prin dezinformare, prin discreditarea politicienilor ucraineni. Pentru a se certa cu partenerii europeni, pentru ca Ucraina să nu fie ajutată”, a completat fostul boxer.

ADVERTISEMENT

Primarul din Berlin, Franziska Giffey, a anunțat că a blocat convorbirea cu presupusul primar din Kiev după o serie de întrebări și comentarii ciudate din partea acestuia.

 

”Cursul conversației și stabilirea subiectelor au făcut-o pe doamna Giffey să fie precaută”, a transmis purtătorul de cuvânt al primarului german, fără să ofere detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Nemții au publicat o fotografie care îl arată pe flasul Klitschko, pe un ecran mare, alături de primarul din Berlin, în cadrul unei întâlniri pe Zoom.

”Nu existau dovezi că videoconferința nu s-a desfășurat cu o persoană a cărei identitate să fie reală. După toate aparențele, este vorba despre un fals profund (n.r. deep fake)”, au transmis reprezentanții primăriei din Berlin.

ADVERTISEMENT

Poliția a intrat pe fir și va investiga incidentul, conform primarului Giffey. În aceeași situație s-a aflat primarul din Madrid, Jose Luis Martinez-Almeida, dar și primarul din Viena, Michael Ludwig.

Spre deosebire de primii doi, care au întrerupt discuția, primarul din Viena a mărturisit că nu a făcut acest lucru pentru că nu a observat niciun comportament suspect, potrivit televiziunii publice din Austria ORF.

ADVERTISEMENT