Fotbal international

Panama la Campionatul Mondial 2018! Lotul Panama la CM 2018, programul şi cote la pariuri

05.06.2018 | 19:23
Panama la Campionatul Mondial 2018 Lotul Panama la CM 2018 programul si cote la pariuri
Jaime Penedo, vedeta naţionalei Panama la Campionatul Mondial 2018
ADVERTISEMENT

Panama este una dintre echipele naţionale care s-au calificat în mod surprinzător la Campionatul Mondial 2018. Selecţionata caraibiană i-a surprins pe toţi după ce s-a clasat peste Honduras sau Statele Unite ale Americii în calificările pentru turneul final din Rusia.

Cu o echipă plină de jucători experimentaţi, mulţi dintre aceştia având peste 75 de selecţii, selecţionata Panama este una care a ajuns la apogeu. Calificarea la Campionatul Mondial din Rusia poate să fie privită ca un premiu pentru mulţi dintre aceştia.

ADVERTISEMENT

Cum s-a calificat Panama la Campionatul Mondial 2018

Panama a trecut fără emoţii de meciurile din Grupa B, a patra fază a preliminariilor din CONCACAF, unde a terminat pe locul doi, în spatele naţionalei statului Costa Rica. În a cincea fază a preliminariilor CONCACAF pentru Campionatul Mondial din Rusia, selecţionata caraibiană pornea cu şansa a cincea dintre cele şase echipe aflată în grupă. Cu toate acestea, jucătorii antrenaţi de Hernan Dario Gomez au reuşit câteva rezultate notabile. Cu ajutorul unui parcurs bun în meciurile jucate pe teren propriu, Panama a terminat pe locul trei, la egalitate de puncte cu Honduras, care a mers în baraj, datorită golaverajului.

Lotul naţionalei Panama la CM 2018

Portari: Jose Calderon (Chorrillo), Jaime Penedo (Dinamo Bucureşti), Alex Rodríguez (San Francisco FC)

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Azmahar Ariano (Patriotas FC), Felipe Baloy (CSD Municipal), Harold Cummings (San Jose Earthquakes), Eric Davis (Dunajska Streda), Fidel Escobar (New York Red Bulls), Adolfo Machado (Houston Dynamo), Michael Murillo (New York Red Bulls), Luis Ovalle (CD Olimpia), Francisco Palacios (San Francisco FC), Richard Peralta (Alianza), Roman Torres (Seattle Sounders)

Mijlocaşi: Ricardo Avila (KAA Gent), Edgar Barcenas (Cafetaleros de Tapachula), Ricardo Buitrago (Municipal), Miguel Camargo (Universidad San Martín de Porres), Adalberto Carrasquilla (Tauro FC), Armando Cooper (Club Universidad de Chile), Anibal Godoy (San Jose Earthquakes), Gabriel Gomez (Bucaramanga), Jose Gonzalez (Union Comercio), Cristian Martínez (Columbus Crew), Valentin Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Universitario de Lima), Jose Luis Rodríguez (KAA Gent)

ADVERTISEMENT

Atacanţi: Abdiel Arroyo (LD Alajuelense), Rolando Blackburn (Chorrillo), Ismael Diaz (Deportivo La Coruna), Jose Fajardo (CA Independiente), Roberto Nurse (Mineros Zacatecas), Blas Perez (Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (CD Huachipato)

Lotul naţionalei Panama la Campionatul Mondial 2018
Lotul naţionalei Panama la Campionatul Mondial 2018

Vedeta naţionalei Panama la CM 2018

Jaime Penedo este una dintre vedetele echipei naţionale a statului Panama pentru Campionatul Mondial din 2018. Portarul, care şi-a prelungit recent contractul cu Dinamo Bucureşti pentru încă un sezon, are 130 de selecţii pentru naţionala caraibiană. Fotbalistul de 36 de ani a petrecut două sezoane în Liga 1 Betano, acesta transferându-se la formaţia din Şoseaua “Ştefan cel Mare” în vara anului 2016. Înainte să evolueze în România, internaţionalul panamez a mai evoluat pentru Estudiantes de Panama, Plaza Amador, Arabe Unido, Osasuna B, Municipal, LA Galaxy şi Saprissa.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul Panama la Campionatul Mondial 2018

Hernan Dario Gomez este selecţionerul echipei naţionale a statului Panama din 2014. Înainte să preia selecţionata caraibiană, antrenorul de 62 de ani le-a mai pregătit pe Atletico Nacional, naţionala Columbiei, naţionala Ecuadorului, naţionala Guatemala, Santa Fe şi Independiente. La Campionatul Mondial din 1998, Dario Gomez a întâlnit România, pe când îi antrena pe columbieni.

Hernan Dario Gomez, selecţionerul Panama la Campionatul Mondial 2018
Hernan Dario Gomez, selecţionerul Panama la Campionatul Mondial 2018

Programul naţionalei Panama la CM 2018

18 iunie, ora 18:00 – Belgia – Panama

24 iunie, ora 15:00 – Anglia – Panama

28 iunie, ora 21:00 – Panama – Tunisia

Obiectivele naţionalei Panama la Campionatul Mondial din 2018

La debutul la un Campionat Mondial, singurul obiectiv al echipei naţionale Panama este să obţină o victorie, în meciul cu Tunisia. Orice rezultat obţinut în plus ar putea să însemne un adevărat plus pentru selcţionata antrenată de Hernan Dario Gomez.

Fanii se bucură pentru calificarea naţionalei Panama la Campionatul Mondial 2018
Fanii se bucură pentru calificarea naţionalei Panama la Campionatul Mondial 2018

Ce cotă are Panama la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Echipa naţională a statului Panama are o cotă de 50 pentru a termina pe primul loc în Grupa G, ceea ce ar însemna o adevărată performanţă. Caraibienii au o cotă de 2,60 să se claseze pe ultimul loc în grupă.

ADVERTISEMENT