News

Panică la Universitatea Nevada din Las Vegas. Mai multe victime după un atac armat

Momente de panică, miercuri după-amiaza, la Universitatea Nevada din Las Vegas. Aici s-au raportat mai multe victime după un atac armat.
07.12.2023 | 00:31
Panica la Universitatea Nevada din Las Vegas Mai multe victime dupa un atac armat
Mai multe victime raportate la Universitatea Nevada din Las Vegas într-un atac armat. Suspect găsit mort. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Studenții, profesorii și angajații de la Universitatea Nevada din Las Vegas au trecut prin momente de panică, miercuri după-amiaza. Mai multe victime s-au raportat la unitatea de învățământ după un atac armat.

Mai multe victime raportate la Universitatea Nevada din Las Vegas într-un atac armat. Suspect găsit mort

Într-o primă fază, Poliția americană a avertizat că este posibil să existe ”mai multe victime” într-un atac armat raportat în campusul Universității Nevada din Las Vegas. Oficialii au mai spus că victimele au fost raportate în jurul prânzului la Frank / Estella Beam Hall, cunoscută și sub numele de BEH.

ADVERTISEMENT

Răspundem la rapoartele preliminare ale unui atac în desfășurare în campusul UNLV lângă BEAM Hall. Se pare că există mai multe victime în acest moment”, a declarat poliția din Las Vegas într-o declarație pe X, fostul Twitter.

În același timp, tot pe platforma X, Universitatea Nevada anunţa că atacatorul se afla la Beam Hall, în clădirea Frank and Estella, sediul Şcolii de Afaceri Lee a UNLV şi că poliţişti interveneau în urma altei semnalări a unor focuri de armă la un sindicat al studenţilor din vecinătate.

ADVERTISEMENT

Presa americană a notat că un bărbat înarmat a deschis focul în campusul universității din Las Vegas, rănind mai multe persoane. Ulterior, el a fost găsit mort. ”Suspectul a fost localizat şi este mort”, a revenit cu un anunț, tot pe X, poliţia din orașul american.

Despre atacul armat din Las Vegas se mai cunoaște că a avut loc la ora locală 11:45 (21:45 ora României). Autoritățile au vorbit despre ”un număr de victime” Mai multe persoane ar fi fost duse la spitale. Numărul exact al răniților și starea acestora nu a fost comunicat.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment grav, sistemul de alertă de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, le-a cerut locuitorilor din împrejurimi “să evacueze zona” şi “să se adăpostească“.

Universitatea din Nevada a mai precizat că poliția locală lucrează pentru a evacua clădirile din zonă. Toți studenții au fost îndemnați să se adăpostească. Pe de altă parte, autoritățile au dat asigurări că nu există nicio altă amenințare la adresa universității. Instituția a fost închisă pentru restul zilei.

ADVERTISEMENT

SUA, record de atacuri în masă cu arme de foc din ultimii 17 ani

Incidentul din Las Vegas vine la doar o zi după seria de împușcături din Austin, Texas. Aici, șase persoane au murit și alte trei au fost rănite. Un fost militar ar fi fost la originea atacului.

În primele 11 luni din 2023, în SUA s-au înregistrat cele mai multe atacuri în masă cu arme de foc din ultimii 17 ani. Au fost împușcate mortal 197 de persoane și aproape 100 au fost rănite.

Potrivit statisticilor, în SUA, weekendul trecut, au fost înregistrate atacurile cu numărul 37 și 38. S-a înregistrat cel mai mare număr de crime în masă produse prin împușcare din 2006. De notat că anul nu s-a încheiat. În comparație, pe tot parcursul anului trecut fuseseră înregistrate 36 de astfel de atacuri, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT
Tags: