News

Atac armat în SUA, soldat cu 22 de morți și 50 de răniți. Suspectul este căutat de polițiști. Video

Zeci de morți și răniți, în SUA, după un atac armat. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a deschis focul în trei locuri diferite.
26.10.2023 | 07:59
Atac armat in SUA soldat cu 22 de morti si 50 de raniti Suspectul este cautat de politisti Video
Atac armat în SUA, soldat cu 22 de morți și 50 de răniți. Colaj Fanatik/ Foto captură video/ Facebook
ADVERTISEMENT

Atac armat în SUA, soldat cu 22 de morți și 50 de răniți, în statul Maine din nord-est. Un bărbat de 40 de ani a deschis focul în trei locuri diferite, iar până la această oră, suspectul nu a fost prins.

Atac armat în SUA. Zeci de morți și răniți

Atacurile au avut loc la un restaurant, într-un centru logistic al unui supermarket Walmart și la o pistă de bowling. Numărul morților și răniților este provizoriu, însă din câte se pare peste 20 de oameni au decedat și cel puțin 50 au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Ucigașul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonele menționate. Este vorba despre un bărbat alb, care avea asupra lui o puşcă semi-automată. La scurt timp, polițiștii au obținut și furnizat date despre atacator.

Numele acestuia este Robert Card, are 40 de ani și este instructor de arme de foc. El a fost antrenat într-un centru de pregătire al armatei, iar în urmă cu câteva luni a fost internat într-o clinică de sănătate mintală, potrivit Associated Press.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este încă în libertate

Individul se află încă în libertate, fiind căutat de polițiști. Autoritățile din Maine au transmis mesaje de avertizare populației, cerând oamenilor să rămână în locuințele lor, cu ușile încuiate. Totodată, unitățile școlare vor fi închise.

Poliția a publicat fotografii cu atacatorul, ilustrând un bărbat cu barbă, care poartă o jachetă maro cu glugă și blugi. Robert Card avea o pușcă semiautomată. De asemenea, în imagini a fost surprins un SUV alb. Cei care dețin informații cu privire la bărbat, sunt rugați să anunțe urgent autoritățile.

ADVERTISEMENT

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos.

Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, au informat, în cursul zilei de joi, reprezentanții Departamentului de Poliţie din Lewiston.

ADVERTISEMENT

Problema răspândirii armelor în Statele Unite ale Americii este departe de a fi soluționată. Conform unui raport al Gun Violence Archive (GVA), de la începutul anului 2023 și până în prezent au murit peste 15.000 de persoane din cauza atacurilor cu arme de foc.

ADVERTISEMENT
Tags: