News

Papa Francisc nu renunță la bradul de Crăciun: „Nu există pandemie care să poată stinge lumina”

Papa Francisc a anunțat că nu există nicio „pandemie” sau „criză” care să poată stinge din lumina Crăciunului. Așadar, crede că cea mai mare sărbătoare nu trebuie umbrită de Covid-19 sau de lipsurile materiale.
06.12.2020 | 17:58
Papa Francisc nu renunta la bradul de Craciun Nu exista pandemie care sa poata stinge lumina
ADVERTISEMENT

Mesajul de speranță și răbdare a fost transmis înainte de venirea Crăciunului și în contextul luptei globale cu pandemia de Covid-19.

Papa Francisc crede că sărbătorile nu ar trebui oprite din cauza Covid-19

Rostind rugăciunea Angelus în fața credincioșilor adunați în Piatra Sfântul Petru din Vatican, Papa a remarcat că în piață a fost instalat un brad de Crăciun, în ciuda crizei.

ADVERTISEMENT

„Aceste simboluri ale Crăciunului sunt instalate totodată și în multe cămine, spre încântarea copiilor, dar și a adulților. Sunt simboluri sau semne de speranță, cu precădere în aceste vremuri dificile”, a explicat Papa.

Totodată, Papa Francisc a îndemnat oamenii să nu se oprească la aceste simboluri ale Crăciunului și să accepte semnificația lui „IIsus, iubirea lui Dumnezeu” și a „bunătății infinite” pe care a revărsat-o asupra lumii.

ADVERTISEMENT

„Nu există pandemie și nici criză care poate stinge această lumină”,a mai adăugat papa Francisc. „Să o lăsăm să ne intre în inimi și să luăm legătura cu cei care au cea mai mare nevoie”, a explicat Papa Francisc.

De asemenea, Papa Francisc și-a cerut scuze enoriașilor pentru că nu se poate apropia de ei. „Voi sta aici sus. Mi-aș dori să pot să cobor şi să vă salut pe fiecare dintre voi, însă trebuie să păstrăm distanţa. Dacă aș coborî, oamenii vor forma grupuri, iar asta este împotriva precauţiilor de care trebuie să ţinem cont în faţa acestei doamne pe nume COVID, care ne face mult rău”, a spus Suveranul Pontif, potrivit ABC News.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Vatican, există încă orașe sau Sectoare din București unde primarii preferă să renunțe la luminile de Crăciun din motive financiare. Această cale este calea greșită, subliniază Papa Francisc.