News

Papa Ioan Paul I va fi beatificat. El a avut un pontificat de doar 33 de zile

În Biserica Romano-Catolică se deschide calea unei eventuale canonizări. Papa Ioan Paul I va fi beatificat, deși a avut un pontificat de doar 33 de zile, în anul 1978.
13.10.2021 | 19:30
Papa Ioan Paul I va fi beatificat El a avut un pontificat de doar 33 de zile
Papa Ioan Paul I va fi beatificat. Sursa foto: Vatican News
ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Papa Francisc prin semnarea unui decret care prevede recunoașterea săvârșirii unui miracol de către regretatul papă italian, pe numele de Botez, Albino Luciani.

În perioada vieții sale, Papa Ioan Paul I ar fi vindecat în mod surprinzător o copilă de 11 ani din Buenos Aires, relatează Vatican News.

ADVERTISEMENT

De ce a avut Papa Ioan Paul I un pontificat de doar 33 de zile

La doar 33 de zile după ce a devenit papă, Papa Ioan Paul I a murit, pe 28 septembrie 1978. Pe atunci, el avea 65 de ani.

Nu se cunoaște cu precizie cauza decesului. Sunt zvonuri cum că liderul de la Vatican ar fi fost asasinat.

ADVERTISEMENT

Miza asasinării ar fi fost împiedicarea demersului său de curăţare a finanţelor Vaticanului, catalogate tenebroase. Clericii catolici ar fi negat astfel de teorii.

Referitor la minunea săvârșită de Papa Ioan Paul I, s-ar fi întâmplat pe 23 iulie 2011 la Buenos Aires. Pe atunci, o fetiță care suferea de encefalopatie inflamatorie acută și epilepsie era la un pas de a-și pierde viața.

ADVERTISEMENT

Familie copilei era disperată și nu știa de la cine să mai ceară ajutor, nici medicii nemaiavând ce să-i facă. În cele din urmă, părinții fetei au solicitat mijlocirea Venerabilului Ioan Paul I.

Scurtă biografie a Papei Ioan Paul I

Papa Ioan Paul I s-a născut la 17 octombrie 1912 în Forno di Canal în provincia Belluno. Pontificatul său a fost unul dintre cele mai scurte din istorie.

ADVERTISEMENT

Papa Ioan Paul I a fost fiul unui muncitor socialist care a lucrat mult timp ca emigrant în Elveția. Tatăl său a fost cel care l-a îndemnat către divinitate.

”Sper că atunci când vei deveni preot, vei fi de partea săracilor, pentru că Hristos era de partea lor”, i-ar fi scris tatăl lui Papa Ioan Paul I, când acesta a devenit preot.

Albino a fost hirotonit preot în 1935 și în 1958, imediat după alegerea lui Ioan al XXIII-lea, care, în calitate de patriarh al Veneției, îl cunoștea și a fost numit, inițial, episcop al Vittorio Veneto.

ADVERTISEMENT