Sport

Pape Diouf, fost președinte la Olympique Marseille, a murit de coronavirus: „Un moment de maximă tristețe pentru întreg fotbalul francez”

01.04.2020 | 10:28
Pape Diouf fost presedinte la Olympique Marseille a murit de coronavirus Un moment de maxima tristete pentru intreg fotbalul francez
ADVERTISEMENT

Pape Diouf, fost președinte al clubului Olympique Marseille, a murit din cauza coronavirusului, la 68 de ani. Diouf se afla de câteva zile internat într-un spital din Senegal, fiind internat după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Pape Diouf a murit de coronavirus

Pape Diouf a intrat definitiv în istoria modernă a fotbalului în 2005, când a devenit primul om de culoare care devine președintele unui club profesionist european de primă ligă.

ADVERTISEMENT

Până să fie numit conducător la Olympique de Marseille, poziție pe care a ocupat-o până în 2009, Pape Diouf a fost agent de jucători, având sub contract nume importante pentru fotbalul mondial, precum Marcel Desailly, William Gallas, Didier Drogba sau Samir Nasri.

La 15 ani de la momentul în care a ajuns președinte la Olympique Marseille, fostul jurnalist, agent și conducător de club Mababa Pape Diouf a decedat.

ADVERTISEMENT

Diouf a fost depistat pozitiv cu coronavirus și internat într-un spital din Senegal, țara sa natală, însă doctorii nu au mai putut face nimic și fostul conducător de club a murit la 68 de ani.

Olympique Marseille este nevoit să anunțe, cu mare tristețe, decesul lui Pape Diouf. Pape va rămâne pe vecie în inimile noastre ca unul dintre cei mai mari conducători din istoria clubului nostru. Transmitem condoleanțe familiei și apropiaților lui Pape Diouf”, se arată în comunicatul emis de Olympique Marseille.

ADVERTISEMENT

Membru în conducerea Ligii Profesioniste din Franța

Pape Diouf a fost membru în conducerea administrativă a Ligii Profesioniste din Franța în perioada septembrie 2007 – iunie 2009.

Liga Profesionistă de Fotbal Franceză transmite, cu mare tristețe, decesul lui Pape Diouf la 68 de ani. Jurnalist, agent și președinte al clubului Olympique Marseille din 2005 până în 2009, Pape Diouf și-a dedicat întreaga viață fotbalului. 

ADVERTISEMENT

Fost membru în conducerea administrativă a Ligii Profesioniste în perioada septembrie 2007 – iunie 2009, Pape Diouf va rămâne în memoria noastră ca un conducător carismatic și dedicat.

În acest moment de maximă tristețe pentru pentru întreg fotbalul francez, Liga Profesionistă transmite condoleanțe familiei și apropiaților lui Pape Diouf”, se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța.

 

ADVERTISEMENT