Sport

Exclusiv. 4 români, out de la Karabuk! Doar Găman a jucat!

Gheorghe Grozav, Paul Papp, Cristi Tănase şi Gabi Torje au fost daţi afară de la Karabukspor. Singurul român care a rămas, deocamdată, la club este Valerică Găman dintr-un motiv incredibil.
18.12.2017 | 13:17
Exclusiv 4 romani out de la Karabuk Doar Gaman a jucat

UPDATE ORA 21:00 / Karabukspor a jucat primul meci după ce patru dintre cei cinci fotbalişti români au fost puşi pe liber de conducerea clubului. Valerică a fost singurul supravieţuitor al deciziilor luate de başkani, iar acest a fost titular în meciul pierdut cu Fenerbahce, scor 0-2. Fundaşul central de 28 de ani a fost integralist şi a fost avertizat cu un cartonaş galben în minutul 52.


FANATIK.RO a aflat că oficialii clubului Karabukspor au luat decizia de a-i da afară pe cei 4 dintre cei 5 jucători români de la echipă. Cei daţi afară sunt Gicu Grozav, Paul Papp, Cristi Tănase şi Gabi Torje. 

Clubul i-a anunţat pe cei 4 că nu vor mai continua la echipă şi le-a spus să îşi anunţe impresarii alături de care să vină la club şi să semneze rezilierea contractelor. Singurul care încă mai rămâne la echipă este Valerică Găman. Şi motivul este incredibil. Găman este în lot pentru meciul de diseară cu Fenerbahce deoarece Karabukspor nu are fundaşi apţi pentru această deplasare! Cel mai probabil, după confruntarea cu Fener şi lui Valerică i se va rezilia contractul. 

Clubul, la un pas de faliment

În urmă cu câteva zile, FANATIK.RO anunţa despre problemele financiare cu care se confruntă clubul Karabukspor. Başkanul care susţinea echipa a fugit cu banii, iar jucătorii sunt neplătiţi de 5 luni. Situaţia este schimbată radical faţă de anul trecut când la clubul turc se plăteau prime consistente pentru victorie şi salariile erau foarte bune şi virate la timp.

Toţi străinii, dar şi fotbaliştii turci, mulţi dintre ei cu salarii, pe hârtie, mai mari decât românii, se află în aceeaşi situaţie. În vară de la club au mai plecat trei români, Iasmin Latovlevici la Galatasaray, respectiv Neagu şi Alexe, care şi-au reziliat înţelegerile cu Karabuk.

Karabukspor este la un pas de faliment. Fabrica Kardemir, cel mai mare producător de oţel din Turcia, şi-a sistat sprijinul financiar pentru echipă, iar formaţia este acum ultima în Turcia cu doar 8 puncte în 15 etape.