News

Video. Scene înfricoșătoare în Poiana Brașov. Un parapantist a rămas blocat în cablurile unei telegondole

Un parapantist a rămas blocat între cablurile telecabinei din Poiana Braşov. Bărbatul a rămas agățat la o înălțime 40 de metri. La intervenție au participat cei de la Salvamont Poiana Brașov.
05.12.2021 | 15:08
Video Scene infricosatoare in Poiana Brasov Un parapantist a ramas blocat in cablurile unei telegondole
ADVERTISEMENT

Un parapantist a rămas blocat în cablurile unei telegondole, în Poiana Brașov. Povestea dramatică s-a petrecut duminică dimineață.

Bărbatul s-a lansat din vârful masivului Postăvarul şi din cauza unei mişcări greşite a pierdut controlul şi s-a agăţat de cablurile telecabinei. Acesta a rămas prins la o înălțime 40 de metri.

ADVERTISEMENT

Din primele informaţii se pare că parapantistul este teafăr şi nu a suferit răni grave. 

Parapantist, blocat între cablurile telecabinei din Poiana Braşov. Bărbatul a rămas agățat la o înălțime 40 de metri

Bărbatul a rămas agățat în cablurile telecabinei mici din Poiana Brașov între pilonul 3 și pilonul 4, la circa 200 de metri de pilonul 4 și la aproximativ 40 de metri înălțime, conform ziuaconstanța.ro.

”Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parapantistul a căzut. În cădere, aripa de speed fly s-a deschis parțial și împreună cu stratul de zăpadă au reușit sa mai atenueze căderea.

ADVERTISEMENT

Din prima evaluare medicală efectuata de salvamontiști, nu au fost constatate afecțiuni medicale majore care sa fie identificabile la un control în astfel de situații, persoana era conștientă, vorbea coerent, prezenta o stare normală și resimtea dureri minore la spate și membre.

Salvamontiștii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum și au transportat-o cu targa akja în stațiune pentru a fi preluată de o ambulanță și transportată la spital pentru un control de specialitate”, a transmis Salvamont România pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

Procedură de coborârare a bărbatului s-a dovedit a fi una greoaie deorece distanţa de unde se află bărbatul până la sol a fost foarte mare.

Imediat după incident, lucrătorii de la telecabină au oprit instalația și au eliberat zona, astfel încât să poată interveni în siguranță. La intervenție au participat și cei de la Salvamont Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT