News

Părinții șoferului drogat de la 2 Mai au obținut victorii în instanță. Miruna Pascu a scăpat de arestul la domiciliu, iar soțul ei de controlul judiciar

Victorii importante și definitive în instanță pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Ce se întâmplă cu Miruna și Mihai Pascu.
07.12.2023 | 17:21
Parintii soferului drogat de la 2 Mai au obtinut victorii in instanta Miruna Pascu a scapat de arestul la domiciliu iar sotul ei de controlul judiciar
Curtea de Apel, decizie definitivă pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Sursa foto: gandul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a anunțat o decizie definitivă în ceea ce-i privește pe părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Ce se întâmplă cu Miruna și Mihai Pascu în perioada imediat următoare.

Curtea de Apel, decizie definitivă pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai

La finalul lunii octombrie, Tribunalul București decidea ca Miruna Pascu, mama autorului accidentului mortal de la 2 Mai, să părăsească arestul preventiv. Măsura nu era definitivă, fiind ulterior contestată de procurori.

ADVERTISEMENT

Joi, 7 decembrie, judecătorii Curții de Apel București au respins contestaţia procurorilor la înlocuirea arestului preventiv cu control judiciar în cazul Mirunei Pascu. ”Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Pascu Miruna.

Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

În plus, tatăl lui Vlad Pascu a scăpat de măsurile preventive. Mai exact, de joi, executorie devine şi decizia referitoare la înlăturarea controlului judiciar în cazul lui Mihail Claudiu Pascu. Acesta fusese trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi munițiilor. Ambele decizii sunt definitive.

Ce acuzații i-au adus procurorii Mirunei Pascu

În vară, Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi de Mihai Claudiu Pascu. Femeia este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Mai exact, ar fi amenințat-o pe prietena fiului său că va face publice informații și imagini compromițătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

ADVERTISEMENT

Din referatul DIICOT reiese că inculpata Miruna Pascu ”a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

În ceea ce-l privește pe Mihai Pascu, acesta se afla sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor încă din septembrie. Atunci, la perchezițiile făcute la locuința, a fost găsită muniție deținută ilegal.

ADVERTISEMENT

Fiul celor doi, Vlad Pascu, se află în arest preventiv încă de pe 20 august. El este acuzat că, aflat sub influența drogurilor, a provocat un accident rutier, în 2 Mai (județul Constanța), pe 19 august, în urma căruia doi tineri au murit.

Apărătorii acestuia au contestat măsura, solicitând instanței eliberarea din arest. Miercuri, 6 decembrie, magistrații de la Judecătoria Mangalia au respins solicitarea și au decis menținerea lui în arest.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă