News

Părinții șoferului drogat de la 2 Mai au obținut victorii în instanță. Miruna Pascu a scăpat de arestul la domiciliu, iar soțul ei de controlul judiciar

Victorii importante și definitive în instanță pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Ce se întâmplă cu Miruna și Mihai Pascu.
07.12.2023 | 17:21
Parintii soferului drogat de la 2 Mai au obtinut victorii in instanta Miruna Pascu a scapat de arestul la domiciliu iar sotul ei de controlul judiciar
Curtea de Apel, decizie definitivă pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Sursa foto: gandul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a anunțat o decizie definitivă în ceea ce-i privește pe părinții șoferului drogat de la 2 Mai. Ce se întâmplă cu Miruna și Mihai Pascu în perioada imediat următoare.

Curtea de Apel, decizie definitivă pentru părinții șoferului drogat de la 2 Mai

La finalul lunii octombrie, Tribunalul București decidea ca Miruna Pascu, mama autorului accidentului mortal de la 2 Mai, să părăsească arestul preventiv. Măsura nu era definitivă, fiind ulterior contestată de procurori.

ADVERTISEMENT

Joi, 7 decembrie, judecătorii Curții de Apel București au respins contestaţia procurorilor la înlocuirea arestului preventiv cu control judiciar în cazul Mirunei Pascu. ”Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpata Pascu Miruna.

Dispune punerea în libertate a inculpatei Pascu Miruna de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză”, se arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

În plus, tatăl lui Vlad Pascu a scăpat de măsurile preventive. Mai exact, de joi, executorie devine şi decizia referitoare la înlăturarea controlului judiciar în cazul lui Mihail Claudiu Pascu. Acesta fusese trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi munițiilor. Ambele decizii sunt definitive.

Ce acuzații i-au adus procurorii Mirunei Pascu

În vară, Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi de Mihai Claudiu Pascu. Femeia este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Mai exact, ar fi amenințat-o pe prietena fiului său că va face publice informații și imagini compromițătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

ADVERTISEMENT

Din referatul DIICOT reiese că inculpata Miruna Pascu ”a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

În ceea ce-l privește pe Mihai Pascu, acesta se afla sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor încă din septembrie. Atunci, la perchezițiile făcute la locuința, a fost găsită muniție deținută ilegal.

ADVERTISEMENT

Fiul celor doi, Vlad Pascu, se află în arest preventiv încă de pe 20 august. El este acuzat că, aflat sub influența drogurilor, a provocat un accident rutier, în 2 Mai (județul Constanța), pe 19 august, în urma căruia doi tineri au murit.

Apărătorii acestuia au contestat măsura, solicitând instanței eliberarea din arest. Miercuri, 6 decembrie, magistrații de la Judecătoria Mangalia au respins solicitarea și au decis menținerea lui în arest.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e...
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e viaţa în Buzescu fără canalizare şi gaze, dar cu palate
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de...
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie