News

Parizerul pentru copii Martinel, retras de pe piață. Ar putea fi contaminat cu metale grele

Cel mai popular parizer pentru copii a fost retras de pe piață.
07.06.2021 | 10:29
Parizerul pentru copii Martinel retras de pe piata Ar putea fi contaminat cu metale grele
Parizerul pentru copii Martinel, retras de pe piață. Ar putea fi contaminat cu metale grele. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Parizerul pentru copii Martinel de la Reinert a fost retras de pe piață. Se pare că ar conține urme de metale grele. Mezelul ar fi fost contaminat din cauza unei defecțiuni a mașinilor de producție.

Producătorul a anunțat că a retras mezelul de pui și de porc și îi sfătuiește pe cei care îl au în frigider să îl arunce.

ADVERTISEMENT

Parizerul pentru copii Martinel, retras de pe piață

Mezelurile pentru copii au fost retrase de pe piață, după ce s-a aflat că ar putea fi contaminate cu metale grele. Producătorul spune că ar putea exista în produse urme de praf de metal, după ce un utilaj s-a stricat.

“Cerințele de calitate pentru toate produsele salamuri pentru copii din sortimentul Martinel sunt extrem de stricte.

ADVERTISEMENT

Noi verificăm în mod regulat toate etapele de lucru din producție. În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri.

Astfel, nu putem exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal. Evident, am dispus imediat verificarea de către experți independenți, care ne-au confirmat că nu există niciun pericol pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Totuși, am decis din responsabilitate socială corporativă, să retragem preventiv produsele în cauză din comerț și să dăm consumatorilor posibilitatea unui schimb. Regretăm incidentul și ne cerem scuze tuturor clienților pentru neplăcerile create.

Sperăm că dumneavoastră rămâneți în continuare fani fideli ai mărcii Martinel și vă dorim sa va bucurați în continuare de Martinel și prietenii săi”, este anunțul producătorului.

ADVERTISEMENT

Câte bucăți de parizer au fost reetrase

Lotul cu probleme are aproximativ 60.000 de bucăți. Din acestea 40.000 au fost oprite deja în depozit și vor fi incinerate. 20.000 de produse au fost retrase în ultimele două zile din magazine. Producătorul îi sfătuiește pe cei care au acasă acest produs să-l arunce sau să-l returneze.

Mai multe echipe de la ANSVSA au fost la supermarketuri pentru a se asigura că marfa este scoasă de la raft. Comercianții care nu au respectat decizia au fost sancționați cu 40.000 de lei. Direcția Sanitar Veterinară spune că nu există niciun pericol pentru sănătate.

“The Family Butchers retrage preventiv următoarele produse: Martinel Mortadella 90g toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 05.07.2021 inclusiv Martinel Mortadella din carne de pasăre, 90g, toate produsele existente cu termenul de valabilitate până la data de 01.07.2021 inclusiv”, anunță Direcția Sanitar-Veterinară.

ADVERTISEMENT