News

Pasageri evacuați dintr-un tren. Un vagon a fost cuprins de foc, în orașul Titu

Panică pentru pasagerii unui tren, după ce un vagon a fost cuprins de foc, în orașul Titu. Oamenii au fost evacuați de urgență.
20.02.2024 | 10:51
Pasageri evacuati dintrun tren Un vagon a fost cuprins de foc in orasul Titu
Pasageri evacuați dintr-un tren, în urma unui incendiu. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Panică pentru mai mulți pasageri, după ce un incendiu a izbucnit la vagonul unui tren aflat în orașul Titu, județul Dâmbovița. Pompierii au fost alertați în jurul orei 06:30 cu privire la eveniment.

Incendiu la un vagon de tren. Mai mulți pasageri au fost evacuați

În zona respectivă au ajuns pompierii de la Detașamentul Titu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD. În sprijin au sosit și salvatorii din Târgoviște cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița (ISU Dâmbovița), focul a fost sesizat la instalația electrică din primul vagon. Pompierii spun că au fost degajări de fum.

”La faţa locului echipajele de intervenţie au constatat faptul că incendiul se manifestă la nivelul instalaţiei electrice al primului vagon cu degajări de fum”, a transmis ISU Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Aproximativ 20 de pasageri se aflau în trenul respectiv în momentul izbucnirii focului. Toate persoanele au fost evacuate, de urgență, de salvatorii ajunși la fața locului.

Doi polițiști au salvat pasagerii aflați într-un tren cuprins de flăcări

După câteva zeci de minute, focul a fost stins. În urma evenimentului, trenul a staționat circa 70 de minute în gara Titu. Nu este singurul incident de acest fel produs, în ultima perioadă, în România.

ADVERTISEMENT

Cu nici o lună în urmă, un tren aflat în mers, care se deplasa pe ruta Galați-Cluj, a fost cuprins de flăcări, în județul Bistrița-Năsăud. Două vagoane au luat foc din senin. Zeci de pasageri se aflau în trenul cu pricina.

Doi polițiști de la Transporturi Feroviare au dat dovadă de curaj și au intervenit rapid, intrând în flăcări, pentru a ajuta la evacuarea oamenilor și pentru a evita o tragedie. În total, 33 de persoane se aflau în accelerat.

ADVERTISEMENT

Nu au fost persoane rănite, pasagerii fiind preluați de un echipaj ISU Bistrița și evaluați medical la fața locului. Ulterior au fost transportați până la următoarea stație. Se pare că incendiul a izbucnit de la un scurt circuit.

ADVERTISEMENT