News

Pasageri răniți grav în timpul unui zbor spre Marea Britanie. Oamenii au fost aruncați prin cabină

Pasageri răniți grav în timpul unui zbor către Londra. În urma turbulențelor extreme, oamenii au fost aruncați prin cabină.
19.06.2023 | 19:10
Pasageri raniti grav in timpul unui zbor spre Marea Britanie Oamenii au fost aruncati prin cabina
Pasageri răniți grav în timpul unui zbor. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pasageri răniți grav în timpul unui zbor spre Marea Britanie. Incidentul s-a produs în urmă cu câteva zile, joi seara, într-o aeronavă a companiei British Airways, pe ruta Singapore-Londra.

Pasageri răniți grav în timpul unui zbor către Londra

Avionul a decolat de pe aeroportul Singapore-Changi și ar fi trebuit să ajungă în Londra. Însă, în timpul zborului, au fost turbulențe extreme, în urma cărora au fost rănite mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Aeronava, Boeing 777-300ER, se afla deasupra Golfului Bengal din Oceanul Indian atunci când zborul a creat adevărată panică printre oameni. Din cauza turbulențelor severe, pasagerii care nu aveau centura de siguranță au fost, pur și simplu, aruncați prin cabină.

Și membrii echipajului au fost azvârliți, iar trei pasageri au suferit leziuni, fiind loviți de obiectele care au zburat prin avion. Alte trei persoane, care făceau parte din echipaj, au fost grav rănite.

ADVERTISEMENT

British Airways: „Un episod rar de turbulență severă”

O stewardesă a avut nevoie de un RMN la șold în urma unei contuzii. De asemenea, alt angajat a suferit o comoție cerebrală și o luxație la gleznă. Cea de-a treia persoană s-a ales cu un picior rupt, având nevoie să fie operată, potrivit The Sun.

„Pasagerii au început să țipe și s-a creat o mare confuzie. Semnalele de ‘puneți centura de siguranță’ erau aprinse, dar membrii echipajului își efectuau sarcinile când au fost aruncați practic prin avion”, a transmis unul dintre pasageri, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Acest incident a fost descris de British Airways drept „un episod rar de turbulență severă”. Potrivit reprezentanților companiei, o astfel de situație nu s-a mai întâlnit în ultimii cinci ani.

„Este o zonă în care vânturile deseori fac zborul inconfortabil, dar severitatea acestei turbulențe a fost extremă”, au transmis martorii pentru publicația The Sun, după ce a avut loc evenimentul.

ADVERTISEMENT

În urma turbulențelor care au dus la rănirea gravă a pasagerilor și membrilor echipajului aflat la bord, pilotul a anulat zborul. Acesta a decis să se întoarcă pe aeroportul Singapore-Changi, fiind nevoit să aterizeze de urgență.

ADVERTISEMENT