News

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Otopeni. Unui pasager i s-a făcut rău în timpul zborului, iar la sol a murit

Un avion care zbura dinspre Grecia spre Polonia a aterizat de urgenţă la Otopeni după ce un pasager a acuzat stări de rău.
18.06.2023 | 09:32
Aterizare de urgenta pe Aeroportul Otopeni Unui pasager i sa facut rau in timpul zborului iar la sol a murit
Avionul a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Momente de panică la bordul unui avion care zbura pe ruta Grecia – Polonia, după ce unui pasager i s-a făcut rău. Aeronava a aterizat de urgenţă la Bucureşti, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea persoanei respective.

Aeronava şi-a reluat zborul abia după nouă ore

Moartea pasagerului i-a afectat puternic nu doar pe pasageri ci şi pe membrii echipajului, care nu şi-au putut continua imediat drumul către Polonia. Zborul a fost reluat abia după nouă ore, după cum scrie observatornews.ro. De altfel, aeronava a decolat spre Katovice având la bord un alt echipaj.

ADVERTISEMENT

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a confirmat duminică, faptul că o cursă aeriană de la Rhodos la Katovice a aterizat de urgenţă la Bucureşti, din cauza unei urgenţe medicale. La acest caz au intervenit atât echipa medicală a CNAB, cât şi un echipaj apelat prin serviciul unic de urgenţă 112. Pasagerul, în vârstă de 40 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat. Trupul neînsufleţit a fost preluat de reprezentanţii Institutului de Medicină Legală.

Astfel de incindente au devenit frecvente în ultima vreme, nu mai departe de luna trecută un bărbat decedând subit după ce a coborât din avionul care îl aducea de la Londra la Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Se pare că a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut resuscita. Acesta avea 60 de ani şi se pare că i s-a făcut rău chiar spre drumul de acces în Aeroportul Internațional Satu Mare.

Unul dintre cele mai grave incidente s-a petrecut însă în luna martie, când pilotului unei aeronave Tarom i s-a făcut rău la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportului din Timişoara, cu destinaţia Hurghada.

ADVERTISEMENT

Avionul, cu 184 de pasageri la bord, a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. La manșa avionului, cel care a efectuat manevrele de aterizare, s-a aflat copilotul, care a reușit să aducă aeronava cu bine la sol.

Pilotul a fost asistat de cadrele medicale, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, după care a fost transportat la spitalul Elias, unde şi-a revenit după episodul de lipotimie care l-a lăsat inconștient mai multe minute.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai inedite aterizări forţate a fost consemnată însă anul trecut, pe aeroportul din Cluj Napoca. Un avion care plecase din Georgia şi se îndrepta către Polonia a avut o escală forţată în România pentru că o femeie însărcinată a intrat în travaliu.

Iniţial avionul trebuia să aterizeze la Târgu Mureş, însă decizia finală a fost să ajungă la Cluj Napoca. Femeia fost preluată de o ambulanţă şi a născut în siguranță la Clinica de Ginecologie 2. Femeia era din Georgia.

ADVERTISEMENT
Tags: