Life

Pasărea unică în lume. Poate zbura cu spatele. Explicația oamenilor de știință

Singura pasăre din lume care zboară și cu spatele. Cum este posibilă această performanță? Explicația oamenilor de știință.
22.04.2024 | 23:29
Pasarea unica in lume Poate zbura cu spatele Explicatia oamenilor de stiinta
Pasărea care poate zbura înapoi. Sursa foto: Vecteezy
ADVERTISEMENT

Știați că există o pasăre în lume care poate zbura cu spatele? Poate părea imposibil, dar este cât se poate de real. O performanță pe care aceasta o posedă comparativ cu restul păsărilor și care o poate ajuta în multe situații.

Ce pasăre poate zbura cu spatele

Potrivit statisticilor, pe Glob ar exista între 9.800 și 10.758 de specii de păsări, dintre cele vii. Fiecare tipologie este înzestrată cu calități aparte, precum zburatul cu spatele, la altitudini foarte mari sau mult mai rapid decât o fac altele.

ADVERTISEMENT

Singura pasăre din lume care poate zbura înapoi este cea colibri. Pasărea pe care mulți o confundăm uneori cu o albină, fiindcă tinde să culeagă polen din flori. Are ciocul lung, subțir, este foarte colorată și inofensivă.

Pasărea colibri bate din aripi de 70 de ori pe secundă, de obicei, dar când este mai energică are capacitatea și de 200 de ori, tot pe secundă. Drept urmare, dacă vei dori să o prinzi și să admiri, îți va fi destul de greu.

ADVERTISEMENT

Viteza sa foarte mare să fie oare explicația zburatului și cu spatele? Originară din America de Sud, pasărea colibri a ajuns în timp și în Asia de Sud, în toată Europa și inclusiv în România. Nu o găsim, însă, la orice pas, așa cum se întâmplă în cazul unei rândunici, de exemplu.

Colibri se găsește în păduri de brad, la munte, pe câmpii montane cu flori și în grădini cu multe flori. Dacă o veți zări, bucurați-vă de prezența sa și nu încercați să-i faceți rău. Lăsați-o ca la rândul ei să se bucure de mediul natural.

ADVERTISEMENT

Atât păsările, cât și animalele au nevoie de natură, de spațiul specific dezvoltării lor, încât să supraviețuiască sănătos și să nu dispară ca specie. De altfel, păsările colibri, chiar dacă se hrănescu cu polen, îl distribuie de la o floare la alta.

Cât cântărește o pasăre colibri. Este cea mai mică pasăre din lume

Pasărea colibri este cea mai mică din lume și cea care cântărește cel mai puțin. Are în general peste 3 grame, dar poate atinge și doar 1, 95 grame. Ca să vă faceți o idee, poate cântări mai puțin decât o monedă de 50 de bani.

ADVERTISEMENT

Pasărea colibri zboară înapoi datorită structurii aripilor și vitezei

Revenind la subiectul principal, aflați că pasărea colibri zboară și cu spatele datorită structurii unice a aripilor, care le permite să zboare rapid și să adopte o poziție staționară în aer, prin care pot ”da” înapoi.

ADVERTISEMENT