News

Un oficial din Ministerul Sănătății ne dă speranțe: ”S-ar putea să începem să facem primii pași către normalitate”

Vești bune oferite de un oficial din Sănătate. Adriana Pistol, secretar de stat în minister, spune că, după valul Omicron, am putea începe să facem primii pași către revenirea la normalitate.
30.01.2022 | 11:37
Un oficial din Ministerul Sanatatii ne da sperante Sar putea sa incepem sa facem primii pasi catre normalitate
ADVERTISEMENT

După doi ani grei de pandemie și restricții severe, 2020 și 2021, în 2022 viața ar putea să revină treptat la normalitate.

Un anunț optimist în acest sens a fost făcut sâmbătă, 29 ianuarie, de medicul epidemiolog Adriana Pistol.

ADVERTISEMENT

Actualmente secretar de stat în Ministerul Sănătății, aceasta a anunțat că după acest val 5 Covid generat de mutația Omicron ”am putea face primii pași spre normalitate”.

Secretar de stat din Ministerul Sănătății: ”După valul Omicron am putea face pași către normalitate”

Adriana Pistol nu face previziuni legate de finalul pandemiei, însă crede că am putea face primii pași spre normalitate după actualul val de infecții.

ADVERTISEMENT

Condiția, spune epidemiologul, este să nu apară tulpini mai severe. De asemenea, alte chestiuni importante de respectat în această perioadă, conform medicului, sunt continuarea vaccinării și respectarea măsurilor de protecție recomandate de medici.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății mai spune că este posibil ca în perioada următoare autoritățile să abordeze în mod diferit anumite sfaturi și restricții tocmai din această perspectivă.

ADVERTISEMENT

”Eu am fost întotdeauna mai precaută în a mă exprima că se va termina pandemia, în schimb, sunt, într-adevăr, niște semnale că aceste noi tulpini aflate în circulație acum și care nu sunt la fel de severe ca precedentele să devină tulpini endemice, care să evolueze cu o oarecare sezonalitate.

Poate că vom aborda în mod diferit anumite sfaturi și anumite restricții, care poate nu o să mai fie la fel, deci viața noastră s-ar putea relua într-o oarecare măsură față de ce s-a întâmplat în ultimii ani, acea normalitate”, a spus secretarul de stat la Digi24.

ADVERTISEMENT

Revenirea la normalitate depinde de fiecare persoană

Adriana Pistol a mai punctat că, pentru a reveni la normalitate, trebuie ca fiecare dintre noi să depunem un minim efort.

”Trebuie să contribuim atât prin respectarea măsurilor, dar mai ales prin vaccinare, pentru că vaccinarea, deși nu previne transmiterea, a avea forme ușoare de boală nu ne va împiedica foarte mult timp să mergem la serviciu, nu ne va împiedica să ne desfășurăm viața normală”.

În prezent, România traversează o perioadă grea a valului 5 Omicron, cu zeci de mii de cazuri pe zi și zeci de morți din cauza SARS-CoV-2. Aproape 150.000 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 5 zile în țara noastră.

ADVERTISEMENT