În urmă cu un an, Cornel Dinicu dădea un interviu unei publicații locale în care vorbea despre afacerea din Tohani, declarându-se nemulțumit de lentoarea autorităților care nu puteau ține pasul cu proiectele sale.
”Când îmi vine o idee o fac și la revedere. Mai puține analize și mai puține … E un risc major ca atunci când te apuci de un business să nu faci analize, dar de multe ori în viață mie mi-a ieșit.
Am instincte foarte bune, motiv pentru care visez noaptea ceva și ziua fac. Mai greu cu autoritățile care nu se mișcă cu viteza mea. Sistemul este foarte greoi și foarte încâlcit.
Nu te ajută, doar te încurcă. Mi-aș dori ca sistemul să nu mă mai încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal…”, spunea la acel moment Cornel Dinicu pentru Observatorul Prahovean.
Deși, la prima vedere, Cornel Dinicu, patronul pensiunii care a luat foc, este un personaj discret, numele său este legat de mai multe afaceri controversate. Apare în atenția opiniei publice în anul 2000, odată cu ”Afacerea Portbagajul”, un dosar care a zguduit Ministerul Afacerilor Interne și a dus la destituirea șefului Poliției Capitalei, dar și a mai multor ofițeri superiori de la Crimă Organizată.
”Afacerea Portbagajul a izbucnit în ianuarie 2000. Atunci, Dinicu împreună cu doi complici au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur în bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucureștene Regie și Giulești. Cornel Dinicu și cei doi tovarăși ai săi erau căpeteniile bodyguarzilor din Regie.
Bucurenciu a ripostat dur: un complice al lui Dinicu a fost sechestrat și torturat. Când poliția a intrat pe fir, ‘afacerea’ a provocat un adevărat seism public. Polițiștii au fost acuzați de complicitate, s-a descoperit o rețea de traficanți de droguri și s-au făcut zeci de arestări.
Au fost destituiți șeful Politiei Capitalei și ofițeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate. Scandalul a reverberat până la ministrul țărănist de interne, Dudu Ionescu.
În prezent (iulie 2007 n.r.), Cornel Dinicu este judecat la Înalta Curte de Casație. În 2005, când frații Iancu au fost arestați în dosarul RAFO, trupa lor de bodyguarzi, comandată de Dinicu, i-a agresat pe ziariștii prezenți la tribunal”, scria Evenimentul Zilei într-o anchetă jurnalistică publicată în 6 iulie 2007, în cadrul căreia publicația scotea la iveală implicarea lui Cornel Dinicu într-o afacere cu diamante din Sierra Leone în care apăreau nume ruse conectate cu serviciile secrete de la Moscova.
O altă afacere controversată în care apare numele lui Cornel Dinicu s-a întâmplat în ianuarie 2011. Atunci, un transport de produse petroliere a fost urmărit și sechestrat în trafic de interlopi sub ochii polițiștilor din Buzău. Printre numele din dosar se numără și Cornel Dinicu, scria atunci Observatorul Prahovean.