News

Patronul firmei care realiza lucrările lângă internatul de la Odorheiu Secuiesc, sub control judiciar. Procurorii ceruseră arest preventiv

Judecătorii au decis, miercuri seara, ca patronul firmei care realiza lucrările lângă internatul de la Odorheiu Secuiesc să fie plasat sub control judiciar.
20.12.2023 | 23:56
Patronul firmei care realiza lucrarile langa internatul de la Odorheiu Secuiesc sub control judiciar Procurorii cerusera arest preventiv
Patronul firmei care făcea lucrări lângă internatul de la Odorheiu Secuiesc este liber: Laszlo Sandor, sub control judiciar
ADVERTISEMENT

Patronul firmei care executa lucrările de canalizare în imediata apropiere a internatului prăbușit din Odorheiu Secuiesc a fost plasat sub control judiciar. În urmă cu o zi, el fusese reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul ar fi cel care a coordonat direct lucrările și nu ar fi respectat toate condițiile din proiect.

Patronul firmei care făcea lucrări lângă internatul de la Odorheiu Secuiesc este liber: Laszlo Sandor, sub control judiciar

Judecătorii din Târgu Mureș au respins cererea de arest preventiv pentru patronul firmei care realiza lucrările lângă internatul de la Odorheiu Secuiesc. Astfel, Laszlo Sandor a fost plasat sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

”(…) respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul L.S.S. (…) dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul L.S.S. pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 20.12.2023, până la data de 17.02.2024, inclusiv”, este decizia pronunţată, miercuri seară, de către magistraţii din Târgu Mureş.

În urma prăbușirii construcției unității de învățământ din județul Harghita, un băiat de 17 ani a murit, o fată de aceeași vârstă ani este în comă, iar alte două eleve au fost rănite. Sandor a afirmat că el a decis să se sape aproape de fundația clădirii. A mai spus că nu ştia că în interior sunt elevi.

ADVERTISEMENT

Surse judiciare citate de România Liberă spun că administratorul firmei ar fi cel care a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavaţie. Extrem de grav este faptul că nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

A mai apărut informația că administratorul acestei firme ar fi cerut angajaților să sape până în partea de jos a fundaţiei, peste doi metri. A făcut asta fără să țină cont că adâncimea maximă prevăzută în proiect era de maxim 1,10 metri, faţă de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, susțin surse apropiate anchetei.

ADVERTISEMENT

Firma lui Laszlo Sandor lucra fără contract la internatul liceului

Miercuri, directorul economic al Arhiepiscopiei Romano – Catolice, Stelian Vereș, a spus la Știrile ProTV că firma lui Laszlo Sandor lucra fără contract la internatul liceului.

Instituția bisericească este proprietarul clădirii și beneficiarul lucrării. Teoretic, ar fi trebuit să desemneze un diriginte de șantier care să supravegheze execuția. S-a mers însă pe încredere.

ADVERTISEMENT

Ucidere din culpă, vătămare din culpă și executarea de modificări ale unei construcții, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența. Acestea sunt acuzațiile care i se aduc administratorului. Dosarul tragediei din Odorheiu Secuiesc a fost preluat de secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

ADVERTISEMENT
Tags: