Sport

Patru jucători din SuperLiga, în topul celor mai valoroși internaționali U21! Octavian Popescu e pe podium

Fotbalul românesc are în continuare jucători talentați, iar specialiștii au inclus patru români în topul celor mai valoroși tineri jucători din lume.
28.12.2022 | 12:25
Patru jucatori din SuperLiga in topul celor mai valorosi internationali U21 Octavian Popescu e pe podium
Octavian Popescu este evaluat la 4 milioane de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deși echipele românești au rezultate slabe în cupele europene, din ce în ce mai mulți fotbaliști români de perspectivă atrag atenția peste hotare.

Patru tineri jucători din SuperLiga, în topul celor mai valoroși jucători Under-21

CIES Football Observatory a realizat la final de 2022 un top al celor mai importanți și de perspectivă tineri jucători sub 21 de ani la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

În mod surprinzător, SuperLiga are patru jucători în acest top: Octavian Popescu (FCSB), Robert Popa (FC U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanța) și Alexandru Pantea (FCSB).

Ba, mai mult, Octavian Popescu și Robert Popa se află pe locul trei în acest top, iar echipa lui Adrian Mititelu nu a ratat ocazia să se laude cu această performanță.

ADVERTISEMENT

„Robert Popa ocupă locul trei în clasamentul realizat de CIES Football Observatory privind cei mai promițători portari U21 din lume”, au scris cei de la FC U Craiova 1948 pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Robert Popa, care are mai multe oferte din străinătate, este surclasat în acest clasament de belgianul Maarten Vandervoordt (20 de ani – Genk, cotat la 9 milioane de euro) şi irlandezul Gavin Bazunu (20 de ani –  Southampton, cotat la 15 milioane de euro). Goalkeeperul oltenilor valorează conform Transfermarkt doar 650.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, depășit în top doar de un star al lui Manchester United și Bayer Leverkusen

„Perla” lui Gigi Becali s-a clasat pe locul trei, fiind depășit de Anthony Elanga, mijlocașul suedez de 20 de ani al lui Manchester United și de Adam Hlozek (20 de ani), starul ceh al lui Bayer Leverkusen.

Vedeta „diavolilor roșii” este evaluată la 25 de milioane de euro, în timp ce mijlocașul lui Leverkusen e cotat la 15 milioane de euro. De cealaltă parte, Octavian Popescu valorează doar patru milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Grameni, noua senzație a lui Gică Hagi, se află pe locul opt în acest clasament, în timp ce Pantea, fundașul dreapta al FCSB, e pe locul nouă. Vicecampioana României este de altfel singura echipă din România care are doi jucători în acest top.


  • 2,85 este cota BETANO pentru pronosticul „2 solist și sub 3,5 goluri” la partida FC Hermannstadt – FCSB

ADVERTISEMENT