News

Patru oameni au ajuns la spital după ce au fost atacați de câini: “Nu purtau zgardă sau ham”

Patru oameni au ajuns la spital cu răni grave după ce au fost atacați de câini. O plimbare liniștită avea să aibă un final tragic, din cauza unor simple greșeli.
09.02.2023 | 07:28
Patru oameni au ajuns la spital dupa ce au fost atacati de caini Nu purtau zgarda sau ham
Patru oameni au ajuns la spital după ce au fost atacați de câini. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O plimbare relaxantă pe plajă cu animalul de companie poate să devină un pericol, sau cel puțin asta s-a întâmplat recent, când patru oameni au ajuns să fie atacați de câini, ajungând la spital după o altercație destul de violentă.

Cazul care i-a șocat pe posesorii de animale de companie

Nu doar în România câinii fac victime, ci și în străinătate. După ce zilele trecute, o fetiță de doar patru ani a fost ucisă de un câine în Marea Britanie, un alt caz neașteptat i-a șocat pe posesorii de animale, care se întreabă dacă mai sunt sau nu în siguranță atunci când ies la o simplă plimbare.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei de peste hotare, poliția a demarat o investigație după ce o femeie a depus o plângere potrivit căreia animalul său de companie, din rasa Siberian Husky, în vârstă de șase ani, pe nume Naevia, a fost atacat de două animale de companie, din rasa bulldog în timp ce se afla pe plaja Redcar din Yorkshire, în cursul zilei de duminică.

Iar atacul nu a vizat doar animalele. La rândul lor, trei femei și un bărbat au fost spitalizați din cauza rănilor provocate, pentru că au încercat să intervină în momentul respectiv. Marie Hay le-a relatat oamenilor legii că acum are de plătit o factură de 14.000 de lire sterline după ce veterinarii s-au luptat pentru a-i salva viața iubitei sale cățelușe, care a rămas cu răni marcante.

ADVERTISEMENT

Poliția din Cleveland a confirmat că proprietarul celorlalți câini a depus contra-cereri și că cercetează ce s-a întâmplat. Totuși, care este povestea victimei? Marie Hay, care este mamă a trei copii, a ieșit alături de fiica ei cu animalul de companie la o plimbare pe plajă, fără a știi însă ce a putea urma.

Cum au ajuns patru persoane să fie mușcate de câini pe plajă

Femeia în vârstă de 40 de ani a spus că doi câini care “nu purtau nicio zgardă sau ham” s-au apropiat de Naevia. Ea a mai precizat că stăpânul lor i-a spus că aceștia ar fi “prietenoși”, dar câteva momente mai târziu unul dintre ei s-ar fi aruncat asupra husky-ului.

ADVERTISEMENT

“Proprietarul a venit în fugă să încerce să prindă câinele, dar câinii lui nu purtau nicio zgardă sau lesă, nu aveau hamuri sau lese, nimic. Așa că nu avea cum să îi apuce pentru a-i da jos”, a povestit femeia. Al doilea câine s-a repezit și el la Husky-ul femeii, iar o parte din oamenii care au văzut totul au încercat să intervină.

10 minute, atât a durat întreg evenimentul, iar un grup de pe plajă care a încercat să imobilizeze câinii s-a ales cu răni extrem de grave. Mai mult de atât, femeia, în vârstă de 40 de nai și fiica ei, de doar 20 de ani au fost și ele mușcate, având nevoie de un tratament destul de puternic, dar și de o injecție antitetanos, notează The Mirror.

ADVERTISEMENT

În ce stare se află câinele atacat

Referitor la viața cățelușei care a fost atacată, Naevia a petrecut mai multe zile în cadrul unei intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul pentru ca aceasta să se recupereze. Chiar și așa, rănile din urma altercației o vor afecta pe viață pe aceasta. Câinele s-a ales cu pielea de pe piept tăiată, iar mușchii i-au fost distruși.

“I-au tăiat atât de rău pielea de pe piept încât au fost nevoiți să îndepărteze pielea de pe piept pentru a ajunge la mușchi și toți mușchii ei mor și se înnegresc.  A trebuit să fie rasă complet, are multiple lacerații pe față, pe gât are multiple răni de mușcături, unde s-au dus să o omoare”, a mai povestit femeia.

Marie Hay susține că este un proprietar responsabil de câini și că de asemenea, are și o asigurare pentru patruped, însă din păcate, conform documentului, plafonul pentru asigurare este de doar 4.000 de lire sterline pentru fiecare eveniment. În acest sens, femeia a lansat o pagină, GoFundMe, sperând că va strânge banii necesari pentru a-i salva viața patrupedului ei.

Amintim că în România, o femeie a fost ucisă de niște câini în timp ce alerg în zona Lacul Morii din București. Aceasta a mai fost atacată și în trecut de animalele respective, însă de această dată, atacul a fost unul fatal, iar evenimentul i-a șocat pe mulți, în special pe cei care frecventează zona cu animalele lor de companie.

ADVERTISEMENT