News

Cine este femeia sfâșiată și ucisă de câini în zona Lacul Morii din București. Ana, victima maidanezilor și în 2022: ”Avusesem o premoniție că se va întâmpla ceva rău”

Femeia sfâșiată și ucisă de câini în zona Lacul Morii din București, sâmbătă, 21 ianuarie, fusese victima maidanezilor și în 2022. Ce premoniție avea Ana la acea vreme.
21.01.2023 | 12:57
Cine este femeia sfasiata si ucisa de caini in zona Lacul Morii din Bucuresti Ana victima maidanezilor si in 2022 Avusesem o premonitie ca se va intampla ceva rau
Ana Oros, femeia sfâșiată și ucisă de câini în București, victima animalelor și în 2022. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ana Oros, membră în Asociația Alpin Club Pro-Mont București, a murit sâmbătă, 21 ianuarie 2023. Femeia, care obișnuia să alerge în zona Lacul Morii din Capitală, a fost sfâșiată de o haită de câini maidanezi.

Ana Oros, femeia sfâșiată și ucisă de câini în București, victima animalelor și în 2022

Ana fusese victima animalelor comunitare și în urmă cu mai puțin de un an. Pe 20 aprilie 2022, a fost atacată în timp ce alerga în aceeași zonă a lacului din Sectorul 6 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

În primăvara anului trecut, ea a fost transportată la spital conștientă, dar cu răni multiple la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Femeia a avut mai multe plăgi la nivelul scalpului și în zona brațului drept. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Floreasca, acolo unde a primit îngrijiri medicale și a beneficiat și de consult psihologic.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 21 aprilie, colegii femeii de la Asociația Alpin Club Pro-Mont București cereau ajutor cetățenilor. Aceștia informau că Ana are nevoie de sânge.

”Dragi prieteni ai Asociației noastre! Vă adresăm vouă cunoscuților dar și cei care nu ne conosc rugămintea să încercăm să o ajutăm pe prietena și colega noastră Ana Daraban Oros care în ziua de 20 Aprilie a fost “devorată” la propriu de peste 10 câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 București.

ADVERTISEMENT

Are o sumedenie de plăgi la nivelul scalpului, ale membrelor inferioare și superioare. Haideți să încercăm să ne mobilizăm și să mergem să donăm sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București “Dr.Felix” pe numele Ana Oros internată acum în ATI la Spitalul Universitar București. Este un gest mare pe care îl putem oferi acum în aceste zile grele prin care Ana trece”, spuneau cei din asociație.

Ce declara Ana, anul trecut, pentru FANATIK, imediat după ce se recuperase

După mai multe zile de spitalizare și clipe foarte grele, Ana avea să-și revină la finalul lunii aprilie 2022.

ADVERTISEMENT

Atunci, după o săptămână de la tragicul eveniment din zona Lacul Morii, FANATIK a vorbit cu victima agresiunii câinilor.

Pe 27 aprilie 2022, femeia a povestit ce s-a întâmplat în ziua în care a fost atacată. Ea recunoștea că a avut o premoniție că ceva rău se va petrece.

”Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.

Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, femeia atacată de câini.

Ana a încercat să vină cu sfaturi pentru autorități. A fost în zadar

În același interviu pentru FANATIK, Ana mai spunea că nu animalele sunt vinovate pentru ceea ce s-a întâmplat. A explicat atunci că autoritățile pot lua măsuri pentru a împiedica astfel de tragedii.

”Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.

Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus femeia care, sâmbătă, a fost ucisă de câini.

ADVERTISEMENT