News

Pe cine a sunat una dintre adolescentele din Lupeni înainte să se sinucidă. Gestul care le-ar fi putut salva viața

Una dintre adolescentele din Lupeni a dat un ultim telefon înainte să se sinucidă. Ce i-ar fi spus persoanei pe care a sunat-o.
11.12.2023 | 23:34
Pe cine a sunat una dintre adolescentele din Lupeni inainte sa se sinucida Gestul care lear fi putut salva viata
Pe cine a sunat una dintre adolescentele din Lupeni înainte să se sinucidă. colaj Fanatik/ Foto stirilekanald
ADVERTISEMENT

Pe cine a sunat una dintre adolescentele din Lupeni înainte să se sinucidă. Apar noi informații în cazul celor două fete de 15 ani, care au ales să moară împreună. Anchetatorii încearcă să refacă firul evenimentelor, pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea respectivă.

Pe cine a sunat una dintre adolescentele din Lupeni înainte să se sinucidă

Se pare că minorele ar fi fost la o petrecere cu un grup de prieteni, iar mai târziu au chemat un taxi și au plecat. Apoi, au ajuns la clădirea din Lupeni, care pe vremuri funcționa ca mină. La câteva zeci de minute au decis să își pună capăt zilelor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă mesajele scrise pe foi, precum și cel lăsat presupusului grup de prieteni care le-ar fi transformat în victime ale bullyingului, una dintre fete a sunat o persoană importantă, anunțând ce are în plan să facă. Este vorba despre mama uneia dintre adolescente.

La rândul ei, femeia a sunat, disperată, la 112, apoi l-a anunțat și pe tatăl fetei. Bărbatul a gonit cu mașina la fața locului și a ajuns înaintea echipajului medical. Însă, nu înainte ca adolescentele să se arunce de pe turnul înalt de 20 de metri, pentru a putea preveni tragedia și pentru a le salva viața.

ADVERTISEMENT

Una dintre fete a sunat la 112 cu o seară înainte să-și ia viața

Totodată, cercetările au arătat că una dintre minore a sunat la 112, vineri seara, înainte cu o zi să își ia viața. Fata a reclamat că este bătută de părinți. Prin urmare, polițiștii au sosit la locuința familiei, însă au constatat că era vorba doar de agresiune verbală.

Mai exact, fata ar fi avut o ceartă cu părinții care tocmai aflaseră că aceasta obișnuia să consume droguri. Oamenii încercau să îi explice că drumul pe care l-a ales nu este unul bun și să o convingă să renunțe la anturaj.

ADVERTISEMENT

De altfel, în mesajul lăsat de tinere grupului din care făceau parte, reiese că gestul ar fi fost comis și din cauza prietenilor. „Bă mă bucur că v-am cunoscut. Mersi că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile. Sunteti un grup toxic și veti fi in continuare, ne omorâm din cauza voastră”, au scris acestea.

Cercetările continuă în acest caz, fiind audiate mai multe persoane. Urmează să se stabilească cum a avut loc întreaga tragedie și care au fost motivele care au stat în spatele gestului necugetat al fetelor.

ADVERTISEMENT

„Audierile în acest caz au început. Primii au fost audiaţi părinţii celor două fete şi personalul medical care a ajuns la locul incidentului. Urmărirea penală este în derulare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Robert Scorța, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: