News

Pe cine au votat românii în finala Eurovision 2019. Juriul nostru a acordat 12 puncte Australiei

19.05.2019 | 01:29
Pe cine au votat romanii in finala Eurovision 2019 Juriul nostru a acordat 12 puncte Australiei

Finala Eurovision 2019 a fost una tristă pentru cei care și-au dorit să vadă și România printre țările calificate, însă pentru fanii adevărați ai show-ului a fost o seară de petrecere și de bucurie, mai ales că românii, chiar dacă nu s-au calificat în finală, au putut vota la fel ca oricare din celelalte 40 de țări participante în acest an.

Finala Eurovision 2019, din nou un gust amar pentru români

Dacă până acum România acorda puncte în special vecinilor în finala Eurovision, în 2019 românii au putut să acorde voturi unui singur vecin, Serbia, căci ceilalți vecini nu au fost prezenți în finala. Moldova și Ungaria nu s-au calificat, iar Ucraina și Bulgaria s-au retras anul acesta, deci nu am fost singurii mari absenți din competiția muzicală.

Pe grupurile dedicate concursului muzical european, fanii români ai competiției s-au împărțit între mai multe țări precum Australia, Italia, Islanda, Olanda, Franța și Rusia. În seara aceasta am putut afla doar care au fost preferatele juriului român din acest an, căci punctele acordate de telespectatorii români vor fi făcute publice abia după încheierea serii de festival.

Câte puncte au acordat jurații români în finala Eurovision și cui

Așadar, experții români în muzică care au făcut parte din juriul național al acestui an au acordat 12 puncte   Australiei  , 10 puncte    Azerbaidjanului  și 8 puncte Cehiei. Cele mai puține puncte le-au luat țările  Suedia   și   Albania  , adică doar 1, respectiv 2 puncte din partea specialiștilor români.

România a fost reprezentată anul acesta de Ester Peony, care a cântat în a doua semifinală melodia ”On a sunday”. „Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi de proiectul României la acest Eurovision. Producătorii show-ului m-au felicitat şi mi-au transmis că am performat flawless (fără greşeală) la fiecare ieşire pe scenă.

Sunt împăcată, pentru că, alături de întreaga echipă a României, am reuşit un act artistic complex şi plin de sensibilitate“, a transmis Ester într-un comunicat oficial al TVR.