News

Pe cine vrea Gabriela Firea candidat la prezidențiale. ”Până la urmă, ține și de individ ce dorește”

Proaspăt candidat al PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea spune că social-democrații își doresc un candidat comun cu liberalii pentru prezidențiale.
25.04.2024 | 23:54
Pe cine vrea Gabriela Firea candidat la prezidentiale Pana la urma tine si de individ ce doreste
Gabriela Firea vrea candidat PSD la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a reafirmat poziția exprimată de conducerile PSD și PNL conform căreia o decizie legată de alegerile prezidențiale se va lua după analizarea rezultatelor la alegerile locale și europarlamentare.

Pe cine vrea Gabriela Firea candidat la prezidențiale

Președinta PSD București a explicat că, după eliminarea candidatului comun la Primăria Capitalei, coaliția s-a „restartat”, dar că despre viitorul colaborării se va discuta după 9 iunie.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că acum s-a restartat și relația cu PNL în coaliție. Și suntem implicați acum să câștigăm cât mai mult, scor cât mai bun în aceste alegeri și europarlamentare.

În unele organizații s-a decis candidatură comună, în altele candidatură separată. Oricum vom colabora ulterior prin majoritățile pe care le vom stabili la nivelul consiliilor”, a declarat Gabriela Firea la Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT

Tot după 9 iunie, mai spune senatoarea PSD se va discuta și despre candidatura sau candidaturile la alegerile prezidențiale. Totuși, social-democrații își doresc un candidat PSD și insistă ca acesta să fie Marcel Ciolacu, însă doar daca își dorește acest lucru.

„Despre prezidențiale, clar, deciziile se vor lua după 10 iunie. Candidat unic ne-am fi dorit, bineînțeles, PSD insistă și este și normal.

ADVERTISEMENT

PNL afirmă prin lideri, am citit aceste declarații, că PNL nu poate să nu aibă candidat. Eu cred că până la urmă trebuie să decidem.

Este decizia domniei sale (a lui Marcel Ciolacu să rămână premier n.r.) și cu siguranță partidul o va respecta. Până la urmă, ține și de individ ce dorește, unde se vede mai potrivit, omul potrivit la locul potrivit.

ADVERTISEMENT

Nu s-a exprimat, deocamdată, și ne-a promis că după 10 iunie tragem linie, vedem ce rezultate au fost”, a mai spus Gabriela Firea.

Șefa PSD București a fost întrebată și ce face partidul în ceea ce-l privește pe Mircea Geoană. „Câtă vreme nu este colegul nostru în partid, nu putem noi decide.

Aceste sondaje (care-l dau pe primul loc pe Mircea Geoană n.r.) reprezintă fotografia politică a momentului. Acum o săptămână clasamentul în București era altul, azi nu mai corespunde pentru că a intrat și un alt candidat în persoana mea”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT