News

Gabriela Firea anunță semnarea de noi protocoale pentru PMB și sectoare. „E o temă falsă de campanie”

Gabriela Firea anunță semnarea de noi protocoale pentru PMB și sectoare. „Nu este nicio dificultate, este o temă falsă de campanie”
25.04.2024 | 17:00
Gabriela Firea anunta semnarea de noi protocoale pentru PMB si sectoare E o tema falsa de campanie
Gabriela Firea a semnat, împreună cu primarii de sector, noile protocoale pentru candidatură / Foto: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidatul social-democraților pentru Primăria Capitalei, a declarat, joi, că se semnează noi protocoale pentru candidaturi și că se strâng semnături, după ce protocoalele pentru candidații comuni la Primăria Bucureștiului și la cele de sector au fost „declinate”.

Gabriela Firea: „Într-adevăr, acum suntem într-o altă situaţie”

Gabriela Firea a declarat, joi, că, în urma discuțiilor cu experții juriști, au fost semnate noi protocoale pentru Primăria Generală și pentru primăriile de sector, „adecvate situației” și că cele vechi au fost „declinate”.

ADVERTISEMENT

„Am discutat dimineaţă cu juriştii noştri. Aseară s-au luat decizii în cadrul Biroului Electoral Municipal. Într-adevăr, acum suntem într-o altă situaţie. Noi aveam un protocol pentru a candida în comun PSD-PNL. Acum suntem într-o altă situaţie, în sensul că noi aveam un protocol pentru a candida în comun PSD-PNL atât la Primăria Capitalei, Consiliul General, primăriile de sector şi consiliile locale de sector”, a declarat Gabriela Firea.

„Avem protocoale pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector”

Președintele PSD București a precizat că a semnat, împreună cu primarii de sector noile protocoale pentru Ărimăria Generală și pentru cele șase sectoare și a spus că nu există nici un impediment și nu trebuie ca această situație că constituie o „temă falsă” de campanie.

ADVERTISEMENT

„Acum avem o situaţie nouă, urmare a deciziei coaliţiei: se candidează separat doar la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, deci primari-candidaţi pentru Primăria Capitalei şi Consiliul General şi acest lucru a trebuit să necesite o schimbare de abordare. Am declinat vechiul protocol, avem noi protocoale, adecvate situaţiei la zi. (…) Avem acum protocoalele pentru Primăria Capitalei şi pentru primăriile de sector. Le-am semnat şi eu şi colegii mei de la cele şase sectoare, la fel şi partenerii de la PNL, acolo acolo unde a fost cazul. (…) Nu este nicio dificultate, este o temă falsă de campanie”, a spus Firea.

Daniel Băluță și Robert Negoiță strâng iar semnături

Alianța PSD-PNL a decis să meargă cu candidați separați la Primăria Generală, în urma scoaterii din cursă a medicului Cătălin Cîrstoiu, dar pentru cei care și-au depus candidatura în numele alianței, acum ea trebuie redepusă, un exemplu în acest sens fiind și primarul Daniel Băluță.

ADVERTISEMENT

„Într-adevăr, colegii noştri Daniel Băluţă şi Robert Negoiţă strâng acum din nou semnături, dar nu este nicio problemă. Dacă ar fi să semneze doar membri noştri de partid, dar plus de asta sunt şi simpatizanţi care doresc, de asemenea, să vină să ajute cu semnături… Şi eu, de asemenea, în această perioadă îmi strâng semnături pentru candidatură, fiindcă eu şi colegii mei am strâns semnături pentru domnul doctor Cîrstoiu şi tocmai îndeplinisem numărul legal necesar.

Acum am luat-o de la zero, pentru că nu puteam să folosim acele semnături, deoarece erau pentru altă persoană şi cu două sigle, ale PSD şi PNL. Acum avem tabel pentru mine şi doar cu sigla PSD. Acelaşi lucru îl face şi domnul Burduja, strânge semnături prin colegii domniei sale cu sigla PNL şi cu alt cap de tabel. Cu siguranţă, vom fi în regulă, legali, regulamentari”, a adăugat Firea.

ADVERTISEMENT

Pauză politică de Paște

Președintele PSD București nu consideră că această situație ar fi de rău augur pentru campania electorală. Cu apropierea sărbătorilor pascale, Gabriela Firea a mai spus că trebuie luată o pauză cu mesajele politice.

„Sunt mai multe lucruri de făcut într-o unitate de timp mai scurtă: să strângem semnăturile, să organizăm şi momentul depunerii şi întâlniri cu cetăţenii. Săptămâna viitoare suntem în Săptămâna Mare şi va trebui să respectăm dorinţa tuturor oamenilor de a fi cu familiile şi cu alt tip de subiect decât cel legat de politică. Sunt convinsă că va fi o pauză din punct de vedere al mesajelor politice şi este absolut normal. Nu este adecvat să transmiţi mesaje politice în perioada sărbătorii de Paşte”, a declarat Gabriela Firea

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion