Sport

Alexandru Pelici, out de la FC Argeș! Conducerea, anunț oficial legat de noul antrenor. Update

Alexandru Pelici a fost dat afară de la FC Argeş. Conducerea îi asigură însă pe fani că va găsi un înlocuitor pe măsură, care va duce la îndeplinirea obiectivului.
30.08.2023 | 15:26
Alexandru Pelici out de la FC Arges Conducerea anunt oficial legat de noul antrenor Update
Conducerea, anunț oficial legat de noul antrenor
ADVERTISEMENT
30-08-2023
12:24

FC Argeș, anunț oficial legat de noul antrenor

FC Argeș a fost aproape de a-l aduce pe Nicolae Dică. Viorel Tudose și fostul antrenor de la FCU Craiova ar fi ajuns la o înțelegere contractuală. Însă, pentru Dică a apărut o oportunitate de la FC Botoșani și a negociat și cu Valeriu Iftime între timp.

După ce a primit această informație, conducerea celor de la FC Argeș a încheiat discuțiile cu Nicolae Dică și au anunțat că nu vor mai colabora cu acesta, printr-un comunicat pe Facebook.

“Clubul FC Argeș își exprimă poziția cu privire la schimbul de declarații în care a fost implicat în mass-media, referitor la numirea noului antrenor principal al echipei.

Începem prin a menționa că procesul de selecție al noului antrenor este în curs de desfășurare, iar după finalizarea acestuia va fi anunțat. În prezent, funcția de antrenor interimar este ocupată de Eugen Beza, care este inclus pe lista noastră.

Un alt nume vehiculat de mass-media este cel al lui Nicolae Dică. El a fost considerat favorit pentru această poziție după plecarea lui Alexandru Pelici, așa cum s-a întâmplat și în vară.
După o discuție telefonică, dl. Cristian Gentea i-a comunicat lui Nicolae Dică faptul că FC Argeș dorește să inițieze discuții oficiale cu acesta, fiind nominalizat Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, pentru a purta aceste negocieri.

Cele două părți au ajuns rapid la un acord verbal, iar clubul a acceptat toate condițiile antrenorului, stabilind ca semnarea contractului să aibă loc ulterior. Cu toate acestea, Nicolae Dică a ales să meargă la Botoșani pentru negocieri cu conducerea echipei din prima ligă, afirmând ca nu poate refuza o ofertă din prima ligă. A fost pentru a doua oară în interval de două luni în care Dica a întors spatele clubului FC Argeș.

În legătură cu afirmația lui Nicolae Dică referitoare la întâlnirea dintre dl. Cristian Gentea și jucătorii noștri, dorim să precizăm că, deși primarul Piteștiului nu a dorit această întrevedere, jucătorii au insistat să discute doar cu dumnealui. În cele din urmă, discuția a avut loc la stadion, nu la sediul Primăriei, cum susține Dică, și anume în vestiarul echipei. Jucătorii echipei FC Argeș și-au exprimat dorința de a menține staff-ul tehnic la meciul cu Chindia, lucru care s-a și întâmplat.

În încheiere, ne exprimam regretul pentru decizia lui Nicolae Dica, iar poziția oficială a clubului este identică cu a dlui Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, de nu mai colabora cu acesta din poziția de antrenor.”, au scris cei de la FC Argeș pe Facebook.

30-08-2023
08:51

FC Argeș, anunț oficial legat de plecarea lui Pelici

Alexandru Pelici e istorie la FC Argeș! Conducerea a anunțat oficial despărțirea de tehnician.

„Clubul nostru a ajuns astăzi la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă cu antrenorul Alexandru Pelici. Pe această cale îi dorim mult succes în următoarele provocări.

Vrem să reasigurăm suporterii că vom depune toate eforturile necesare pentru a ne îndeplini obiectivul, respectiv revenirea în prima ligă. Vă mulțumim pentru susținerea voastră!”, a scris FC Argeș, pe Facebook.

26-08-2023
17:55

Nicolae Dică, în pole position!

După ce l-au destituit pe Alexandru Pelici, oficialii lui FC Argeş vor să îl numească pe banca tehnică pe Nicolae Dică. Tehnicianul s-a despărţit recent de FC U Craiova 1948. 

FC Argeş are obiectiv revenirea în SuperLigă, la finalul acestui sezon, iar oficialii echipei susţin că lotul este unul puternic, care poate bifa acest obiectiv. Dar în primele patru etape, piteştenii au doar 3 puncte. 

26-08-2023
16:42

Alexandru Pelici, dat afară de la FC Argeş! Comunicat oficial

Alexandru Pelici este istorie la FC Argeş. Antrenorul a fost dat afară după înfrângerea împotriva Chindiei Târgovişte, scor 0-2. Pelici a rezistat doar patru etape la Piteşti, echipa sa având 3 puncte în clasament: 

“Clubul FC Argeș anunță oficial că începând de astăzi, Alexandru Pelici nu va mai continua să ocupe poziția de antrenor principal al echipei noastre. Menționăm totuși că lui Alexandru Pelici i se va atribui în perioada imediat următoare o altă funcție în organigrama clubului FC Argeș.

Ne asigurăm suporterii că vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne îndeplini obiectivul propus, respectiv revenirea la finele acestui sezon pe prima scenă a fotbalului românesc. Vă mulțumim pentru susținere!”, se arată în comunicatul clubului. 

După 3 egaluri în debutul acestui sezon de Liga 2, FC Argeș a pierdut meciul cu Chindia, scor 0-2. Înfrângerea a venit chiar într-o zi importantă, când piteștenii îl comemorau pe Dobrin. După meci, antrenorul argeșenilor, Alexandru Pelici a venit la conferința de presă și a vorbit despre duelul de la Mioveni.

Pelici, despre înfrângerea dureroasă cu Chindia

FC Argeș a pierdut meciul cu Chindia, pe stadionul rivalilor de la Mioveni. Partida a fost considerată ca fiind jucată acasă de piteșteni, din cauza amenajărilor din Trivale. Pelici s-a arătat supărat după înfrângere. Tehnicianul și-ar fi dorit ca echipa sa să câștige partida din etapa a 4-a din Liga 2.

ADVERTISEMENT

“Din păcate înfrângere. A venit acest moment, când absolut aveam nevoie de victorie, cu gândul ăsta am plecat la drum, înaintea meciului, din păcate nu am reușit. A fost un joc de uzură, în care Chindia a atacat rapid și a contraatacat. Noi am încercat să-i desfacem, am luat acel gol din prima repriză, după care trebuia să riscăm mai mult. 

Ne-am creat câteva ocazii și am început să sperăm, dar din păcate nu am reușit să finalizăm situațiile create.  Mai mult, a ieșit și acel penalty de nicăieri și așa s-a scris istoria cestui joc. 

ADVERTISEMENT

Ne pare rău că nu am reușit să câștigăm pentru că era o zi importantă pentru noi, era o sărbătoare pe care trebuia să o respectăm (n.r. comemorarea lui Dobrin). Suntem cu toții vinovați, începând cu mine, și vom vedea ce va fi în continuare.”, a explicat Alexandru Pelici, la Digisport.

Antrenorul lui FC Argeș: “Aveam alte planuri”

Alexandru Pelici susține că altele erau planurile sale la FC Argeș. Din păcate antrenorul, dar și echipa suferă din cauza rezultatelor slabe din liga secundă: “Cu totul altele erau planurile. Azi se împlinesc două luni de când am început pregătirea și ne vedeam cu toții cu mai multe puncte în zestre.

ADVERTISEMENT

Vom vedea ce va fi. Este și o criză de rezultate, și de joc. Precedentele două jocuri a fost doar de rezultat. În momentul în care te apuci de fotbal îți dorești să joci și să antrenezi cât mai sus, la cluburi cât mai galonate. Vom vedea ce va fi, nu pot să vorbesc nimic despre viitor pentru că nu știm dacă el va exista sau nu va exista.

Mă refer la mine ca antrenor aici. Orice este posibil. Nu e vorba despre frică sau despre nimic altceva. Dar atunci când lucrurile nu merg așa cum îți dorești, sunt lucruri firești să se schimbe ceva.

ADVERTISEMENT

Și cel mai la îndemână este să se schimbe antrenorul. Suntem deja în etapa a 4-a, au fost deja schimbați doi antrenori, așa că orice se poate întâmpla. Știu că am încercat să fac tot ce am știut mai bine și vom vedea ce va fi.”

ADVERTISEMENT