Sport

FC Argeș poate pierde numele și palmaresul! A mai apărut o echipă în Pitești

FC Argeș, în pericol! Echipa din Liga 2 ar putea pierde numele după ce o altă echipă a apărut în ligile inferioare. Reacția argeșenilor.
25.08.2023 | 22:48
FC Arges poate pierde numele si palmaresul A mai aparut o echipa in Pitesti
FC Argeș s-a reînființat în 2017 și a promovat în prima ligă în 2020. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC Argeș a retrogradat la barajul cu Dinamo, iar veștile proaste nu contenesc pentru fosta campioană a României. Un alt club pretinde numele și palmaresul clubului. Detalii de ultimă oră din „Trivale”.

FC Argeș poate pierde numele! Pericol iminent pentru „alb-violeți”

Clubului din liga secundă i s-ar putea interzice să folosească denumirea de „FC Argeș”. O asociație care pretinde că deține numele a notificat deja Federația Română de Fotbal ca echipa antrenată de Alexandru Pelici să nu se mai folosească de titulatura de „FC Argeș”.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre „Asociația Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți” care în sezonul precendent a evoluat în liga a cincea, iar acum se numește „Fotbal Club Argeş”.

Este vorba despre aceeași structură care i-a cerut Rapidului să nu mai evolueze în alb-violet, iar acum cere ca echipa din Liga 2 Casa Pariurilor să fie intitulată „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş”, denumirea din acte din urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

FC Argeș, prima reacție oficială după demersul clubului din liga a cincea: „Suntem două entități diferite”

Răzvan Tunaru, managerul sportiv al lui FC Argeș încearcă însă să îi liniștească pe fani: „Am auzit ceva… Suntem, însă, două entităţi diferite… Probabil e o eroare undeva dacă Justiţia le-a aprobat denumirea de FC Argeş celorlalţi. Mai multe chiar nu ştiu ce să vă spun. Noi ne vedem de treaba noastră”.

Adrian Nicolescu, vicepreședinte Fotbal Club Argeș (Liga 5) a oferit de asemenea o reacție: „Nu s-a pus nicio secundă problema să facem rău fotbalului argeşean… Uitaţi-vă la membrii asociaţiei noastre, Vasile Stan, Mihai Zanfir, Mihail şi Mihăiţă Ianovschi, Bogdan Argeş Vintilă. Păi, noi suntem oameni care să facem rău fotbalului argeşean? Nici vorbă, noi am vrut şi vrem să facem doar bine!

ADVERTISEMENT

Vrem să conservăm numele FC Argeş, prestigiul acestui club şi culorile alb violet, ferindu-le de tot ce înseamnă politică. Ceea ce se întâmplă cu actuala structură din Liga 2 e clar impostură şi nepricepere încurajate politic”.

Echipa din Liga a 5-a vrea să fuzioneze cu FC Argeș: „Am propus fără nicio pretenție materială”

Am propus fuziune între noi şi Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, fără nicio pretenţie materială, am fost chiar şi în audienţă la primarul Cristian Gentea pe această temă, dar nici nu ne-au băgat în seamă.

ADVERTISEMENT

Aş vrea să mai spun un lucru: asociaţia noastră şi-a schimbat denumirea în Fotbal Club Argeş încă din 5 aprilie 2023. Însă, dat fiind faptul că echipa de fotbal era atunci în plină luptă pentru evitarea retrogradării, am decis să nu facem publică atunci schimbarea denumirii, pentru a nu tensiona atmosfera la echipă”, a mai precizat oficialul.

ADVERTISEMENT
Tags: