News

Când vin pensiile în luna iunie 2023. S-a anunțat un program special pentru poștași în contextul minivacanței de 1 iunie și Rusalii

Minivacanța de 1 iunie nu va afecta livrarea pensiilor. Poștașii vor avea program special pentru ca pensionarii să-și primească banii la timp
10.05.2023 | 08:46
Cand vin pensiile in luna iunie 2023 Sa anuntat un program special pentru postasi in contextul minivacantei de 1 iunie si Rusalii
Casa de Pensii, acord cu Poșta Română pentru plata la timp a pensiilor Sursa foto: EVZ
ADVERTISEMENT

Șeful Casei Naționale de Pensii a dat asigurări pensionarilor că își vor primi banii la timp. În urma discuțiilor cu Poșta Română pentru plata pensiilor in luna iunie, poștașii vor avea un program special, deși ceilalți bugetari beneficiază de o nouă minivacanță în intervalul 1 – 5 iunie.

Pensii fără întârziere în luna iunie 2023

Pensiile celor care au optat pentru livrarea lor prin mandat poștal vor ajunge astfel la timp. Deși guvernul a stabilit ca vineri, 2 iunie, să fie zi liberă pentru bugetari, poștașii vor lucra pe 2 iunie și nu vor fi întârzieri legate de pensii.

ADVERTISEMENT

”Noi avem convenție încheiată între CNPP (Casa Națională de Pensii Publice n.r.) și Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere.

Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intrăm program normal.

ADVERTISEMENT

Noi, primele tranșe de bani le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, citat de româniatv.net.

2023, anul minivacanțelor

Dacă pnsionarii nu trebuie să-și facă griji pentru pensii, bugetarii nu-și fac griji pentru zilele libere. Guvernul a decis ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea 5 libere consecutive, de joi, 1 iunie, până duminică, 5 iunie, inclusiv.

ADVERTISEMENT

Anul 2023 este un an bun din punctul de vedere al zilelor libere din calendar. Bilanțul minivacanțelor de pe tot parcursul arată că românii vor contabiliza până la finalul anului două minivacanțe de câte 3 zile fiecare, cinci minivacanțe de 4 zile și o minivacanță de 5 zile.

După minivacanța de 1 iunie și Rusalii, românii vor avea de așteptat până în august pentru următorul weekend prelungit. Este de așteptat ca guvernul să declare ziua de 14 august liberă, pentru bugetari, ca să facă punte între weekend și ziua de marți, 15 august, care este zi nelucrătoare. Așa că, cel puțin angajații de la stat, vor beneficia de o nouă minivacanță între 12 – 15 august 2023.

ADVERTISEMENT

Ce zile libere au mai rămas în 2023, potrivit Codului Muncii:

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • prima și a doua zi de Rusalii; 4 și 5 iunie – duminică și luni
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 decembrie (Ziua Națională a României) – vineri
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și Marți.
ADVERTISEMENT
Tags: