News

Pensiile speciale și măsurile fiscale, amânate pentru toamnă. Sesiunea extraordinară nu va mai avea loc

Coaliția s-ar fi răzgândit în ultimul moment și a amânat deciziile din parlament pe pensiile speciale și măsurile fiscale pentru la toamnă. Sesiunea extraordinară, anulată.
16.08.2023 | 12:54
Pensiile speciale si masurile fiscale amanate pentru toamna Sesiunea extraordinara nu va mai avea loc
Modificările privind pensiile speciale și măsurile fiscale, amânate pentru toamnă, sesiunea extraordinară nu va mai avea loc. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sesiunea parlamentară extraordinară pentru pensiile speciale și măsurile fiscale nu va mai avea loc în această lună. Coaliția ar fi decis ca totul să se rezolve în toamnă. Motivul din spatele planului guvernanților.

Modificările privind pensiile speciale și măsurile fiscale, amânate pentru toamnă, sesiunea extraordinară nu va mai avea loc

Pe 3 august, premierul Marcel Ciolacu anunța că, în această lună, parlamentarii, aflați în vacanță, vor fi rechemați la serviciu. Parlamentul trebuia să se reunească în sesiune extraordinară pentru Legea pensiilor speciale.

ADVERTISEMENT

Planul Coaliției s-a schimbat cu 180 de grade. Astfel, modificările la legea pensiilor speciale, cerute de judecătorii Curții Constituționale, precum și pachetul de măsuri fiscale, nu vor mai fi adoptate în această lună, scrie Digi24.ro, citând surse politice.

Există motive întemeiate și extrem de serioase care stau la baza acestor decizii. Se pare că oficialii de la București trebuie să discute cu Comisia Europeană înainte de a lua orice decizie.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Bruxelles-ului le-ar fi cerut oficialilor români să nu se grăbească cu amendamentele la legea pensiilor speciale fără o discuție cu Comisia, deși, cum anunța și Marcel Ciolacu, de această lege depind banii europeni din PNRR.

Amendamentele la legea pensiilor speciale, cerute de CCR, vor fi finalizate în aceste zile. Ulterior, vor fi trimise Comisiei Europene, spun surse guvernamentale pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Apoi, în perioada 23-24 august, ministrul muncii se va afla în Capitala UE pentru o discuție cu oficialii europeni. Una dintre modificările posibile prevede majorarea procentului cu care ar putea fi impozitate pensiile speciale (stabilit inițial la 15%).

În urma acestei decizii convenite în Coaliție, modificările la pensiile speciale și măsurile fiscale vor fi adoptate în sesiunea parlamentară care începe în luna  septembrie.

ADVERTISEMENT

Premierul Ciolacu, în urmă cu două săptămâni: ”Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale”

În urmă cu două săptămâni, Marcel Ciolacu anunța că îi cheamă pe parlamentari din vacanță. Tot atunci, acesta avertiza că că țara noastră nu își permite să piardă bani europeni. ”Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR.

Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, scria premierul, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion