News

Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august 2023. Data la care vor intra pensiile pe carduri

De asemenea, pensionarii cu venituri mici vor primi și cea de-a patra tranșă de 250 de lei, acordată prin programul „Sprijin pentru România”.
01.08.2023 | 10:35
Pensionarii primesc banii mai devreme in luna august 2023 Data la care vor intra pensiile pe carduri
Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august 2023. Sursa foto: freeimages.com
ADVERTISEMENT

Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august 2023, având în vedere că urmează minivacanța de Sfânta Mărie. Însă, modalitatea de livrare diferă în funcție de opțiunea pe care seniorii au ales-o.

Pensionarii primesc banii mai devreme în luna august 2023

Astfel, pentru cei cărora Poșta Română le livrează banii, vestea este că pensia va ajunge la ei în intervalul 1 august-13 august. Dacă poștașii nu îi găsesc la domiciliu, pensiile vor fi ridicate de la ghișee. Acest lucru se va face„în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii în curs.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care au optat pentru livrarea pensiei pe carduri vor primi sumele de bani până la data de 13 august. Amintim că bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit cu prilejul sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”.

Guvernul a decis ca ziua de luni, 14 august, să fie liberă, pentru a se face punte între weekend și ziua de 15 august. Hotărârea se aplică pentru angajații din instituțiile publice din România.

ADVERTISEMENT

„Guvernul a stabilit ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice. Acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Pentru recuperarea zilelor libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite.”, arată un comunicat al Ministerului Muncii.

ADVERTISEMENT

A patra tranșă de 250 de lei va ajunge la pensionari

Pensionarii care au venituri nete mai mici sau egale de 1.700 de lei au parte de încă o veste bună. Aceștia vor primi cea de-a patra tranșă de 250 de lei. Suma este acordată prin programul „Sprijin pentru România”.

Banii vor intra pe carduri în următoarele zile. Seniorii îi pot folosi pentru cumpărarea de produse alimentare sau a meselor calde. În 2023, fiecare pensionar cu venituri ce nu depășesc suma de 1.700 de lei, va beneficia de 1.500 de lei prin programul „Sprijin pentru România”.

ADVERTISEMENT

Este suma totală pe care statul o acordă în șase tranșe. Banii ajung la beneficiari o dată la două luni. Până acum, ei au primit trei tranșe a câte 250 de lei, urmând să le fie livrați încă 750 de lei în trei tranșe.

 

ADVERTISEMENT