News

Pensiune cuprinsă de flăcări, în Harghita. Risc de extindere la pădurea din apropiere

Mobilizare de forțe în stațiunea Borsec din Harghita. O pensiune a fost cuprinsă de flăcări, existând pericolul propagării incendiului.
29.09.2023 | 23:33
Pensiune cuprinsa de flacari in Harghita Risc de extindere la padurea din apropiere
Pensiune cuprinsă de flăcări, în Harghita. Colaj Fanatik/ Foto ISU Harghita
ADVERTISEMENT

O pensiune a fost cuprinsă de flăcări, vineri noaptea, în orașul Borsec din județul Harghita. Incendiul este puternic, manifestându-se violent și existând riscul extinderii la pădurea din apropiere.

O pensiune din Harghita a fost cuprinsă de flăcări

Un apel la 112 anunța, în cursul nopții de vineri, că un incendiu violent a izbucnit la pensiunea aflată în stațiunea Borsec. Nu se știe dacă se aflau turiști în unitatea de cazare. O persoană avut nevoie de îngrjiri medicale, însă a refuzat transportul la spital, conform ISU.

ADVERTISEMENT

Flăcările sunt uriașe și se întind pe o suprafață de circa 400 de mp. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita transmit că există pericolul ca focul să se extindă la pădure.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, cu pericol de propagare la pădurea învecinată.

ADVERTISEMENT

O persoană a fost asistată medical de către paramedicii SMURD, însă, ulterior, a refuzat transportul la spital”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, potrivit News.ro.

Trei echipaje de pompieri de la Corbu și Toplița au ajuns în zonă. Ulterior, în sprijin au fost solicitate Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Borsec şi Tulgheş. Totodată, este așteptată și o autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic lângă București. A fost trimis mesaj RO-Alert

Amintim că în urmă cu doar două zile un incendiu imens de vegetație a avut loc lângă București. 20.000 de mp au fost cuprinși de foc, în comuna Vidra, din județul Ilfov. La fața locului au intervenit peste 10 echipaje de pompieri.

Totodată, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert pentru populație, cu privire la pericolul reprezentat de incendiu. Intervenția salvatorilor a fost dificilă din cauza vântului puternic, extistând și riscul propagării focului la casele din jur.

ADVERTISEMENT

Din fericire, incendiul a fost stins fără să producă și alte pagube sau victime. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată în sat Sintești, com. Vidra, jud. Ilfov. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 20.000 mp. A fost emis și un mesaj RO-ALERT pentru informarea populației din com. Vidra”, a transmis, miercuri, ISU București Ilfov.

ADVERTISEMENT
Tags: