News

Pentru că a refuzat să grațieze un criminal periculos, Klaus Iohannis a fost amenințat cu moartea! Deținutul a recidivat

Klaus Iohannis, președintele României, a refuzat să grațieze un criminal periculos, motiv pentru care bărbatul l-a amenințat cu moartea într-o scrisoare șocantă, iar acum deținutul a recidivat.
03.04.2022 | 17:57
Pentru ca a refuzat sa gratieze un criminal periculos Klaus Iohannis a fost amenintat cu moartea Detinutul a recidivat
Klaus Iohannis, președintele României, a fost amenintat de un criminal periculos care, acum, a recidivat / Foto: Administrația Prezidențială
ADVERTISEMENT

Costin Munteanu, un deținut încadrat ca fiind criminal periculos, condamnat la 15 ani de temniță după ce în anul 2015 și-a ucis cu sânge rece iubita, l-a amenințat pe președintele României cu moartea după ce Klaus Iohannis a refuzat să îl grațieze. Acum însă, după noi scrisori trimise, de această dată directorului penitenciarului, deținutul a fost, din nou, condamnat la închisoare.

Klaus Iohannis, președintele României, amenințat cu moartea după ce a refuzat grațierea unui criminal

Costin Munteanu a ajuns la pușcărie, în 2015, după o crimă care a îngrozit Petrila. Ajuns la 65 de ani, pensionar, criminalul și-a ucis iubita după ce a întreținut relații sexuale cu ea. El a strâns-o de gât pe femeie și a lovit-o în zona capului cu un obiect contondent, iar apoi a ascuns cadavrul într-o zonă greu accesibilă din Munții Șureanu.

ADVERTISEMENT

Condamnat la 15 ani de închisoare, pensionarul a cerut clemența președintelui României, Klaus Iohannis, printr-o scrisoare. În cererea trimisă președintelui, bărbatul susținea că s-a îndreptat și că are un comportament exemplar, dar, pare-se, nu a fost suficient, iar răspunsul a fost unul negativ.

Scos din sărite de faptul că Klaus Iohannis a refuzat să îi acorde grațierea, Costin Munteanu a revenit cu o scrisoare către președinte. De această dată însă, una în care l-a amenințat cu moartea, el scriind explicit cum vrea să îl asasineze pe șeful statutului.

ADVERTISEMENT

Deținutul voia să îi taie capul președintelui Klaus Iohannis

Astfel, în scrisoarea ajunsă la Administrația Prezidențială, criminalul îi promitea președintelui că îi va tăia capul și îl va ascunde. Doar că gestul făcut a fost unul cât se poate de neinspirat, el ajungând să aibă un nou proces.

”Scrisoarea de amenințare a fost înregistrată (…) la data de 06.06.2018 la Registratura Generală a Administrației Prezidențiale și a fost adusă la cunoștința Președintelui României, persoana vătămată Iohannis Klaus Werner, dat fiind conținutul amenințător și vulgar explicit al acesteia la adresa sa, prin tăierea gâtului și ascunderea ulterioară a capului, mai ales că prin scrisoare inculpatul pretindea că este condamnat pentru o infracțiune de omor comisă în această manieră”, se arata în plângerea depusă împotriva deținutului, conform Mainnews.

ADVERTISEMENT

Conform Rtv, Costin Munteanu a primit încă un an de închisoare, deținutul de la Penitenciarul Aiud fiind găsit vinovat în procesul de ultraj pe care i l-a deschis președintele Klaus Iohannis.

Criminalul l-a amenințat cu moartea și pe directorul penitenciarului

Deținut la Aiud, Costin Munteanu a decis să se războiască și cu directorul penitenciarului în care își ispășește pedeapsa de 15 ani pentru crima cumplită comisă în 2015. Astfel, el i-ar fi trimis directorului de la Penitenciarul Aiud trei scrisori, semnate cu nume false, în care îl amenința că îl omoară.

ADVERTISEMENT

Fiecare scrisoare, informează sursa citată, avea descrisă o altă metodă în care va acționa pentru a-l tortura și ucide pe directorul Emil Ioan Itu, Costin Munteanu dezvăluind o serie de procedee care mai de care mai groaznice pentru a se răzbuna pe șeful închisorii.

Normal, scrisorile trimise i-au adus un alt proces. Și, din nou, o condamnare, Costin Munteanu primind un an și patru luni de închisoare tot pentru ultraj, aceasta fiind, deja, a treia condamnare a sa, toate fiind cu executare.

ADVERTISEMENT