Sport

Performanţă extraordinară pentru judo-ul din România! Adrian Șulcă, desemnat cel mai bun junior din Europa

România a reuşit o nouă performanţă extraordinară în judo, după ce Adrian Şulcă a fost desecmnat cel mai bun junior din Europa. Sportivul va concura la Campionatele Europene de la Sofia.
29.04.2022 | 13:22
Performanta extraordinara pentru judoul din Romania Adrian Sulca desemnat cel mai bun junior din Europa
Adrian Şulcă a fost desemnat cel mai bun junior al Europei în judo
ADVERTISEMENT

Adrian Şulcă a primit o veste uriaşă înainte de startul Campionatelor Europene de la Sofia, unde va participa la categoria 73 de kilograme. Judoka de 21 de ani a fost desemnat, cu o zi înainte de startul competiţiei, drept cel mai bun junior din Europa.

Adrian Şulcă, premiat înainte de startul Campionatului European de la Sofia

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a făcut marele anunţ, după ce a postat un mesaj în care îl felicită pe Adrian Şulcă, dar şi pe antrenorii acestuia, pentru premiul obţinut la Sofia, înainte de prima zi de la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

“Avem cel mai bun junior din Europa, Adrian Șulcă! Uniunea Europeană de Judo l-a premiat azi la Sofia pe sportivul nostru, apreciind că este cel mai valoros junior european în 2021.

Bravo lui și antrenorilor, îl aștept să confirme mâine și-n competiția seniorilor, la Campionatele Europene din Bulgaria”, a fost mesajul postat de Cozmin Gusă pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Adrian Şulcă va intra în concurs la categoria 73 de kilograme şi îl va întâlni, în 16-imile de finală, pe Stavros Doumas, un judoka de 18 ani din Grecia. Dacă va trecea de acesta, sportivul român se va duela cu Akil Gjakova (Kosovo), campionul european en-titre, sau cu Arsen Avedisyan (Armenia).

Adrian Şulcă, speranţa României pentru o medalie la JO de la Paris

În 2021, după finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, FANATIK a prezentat o listă cu zece tineri sportivi de la care avem speranţe pentru medalii la ediţia de la Paris, din 2024.

ADVERTISEMENT

Printre cei zece tineri sportive s-a numărat şi Adrian Şulcă, campion olimpic de tineret la judo, în 2018, la Buenos Aires, pe când avea 17 ani. Sportivul a câştigat medalia de aur după o luptă cu Martin Bezdek (Cehia), în doar 15 secunde.

Anul trecut, într-un interval de o lună, Adrian Şulcă a devenit campion european şi mondial, la competiţiile rezervate juniorilor. La scurt timp după această performanţă, judoka a dezvăluit că intră de fiecare dată pe tatami cu gândul la o medalie la JO de la Paris.

ADVERTISEMENT

“Într-un fel, mă aşteptam la acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. De fiecare dată când intru pe tatami mă gândesc doar la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Paris, unde-mi doresc foarte mult o medalie”, spunea Adrian Şulcă.

România are nouă participanţi la Campionatul European de judo de la Sofia

Pe lângă Adrian Şulcă, România mai are încă opt participanţi la Campionatul European de judo de la Sofia. Lucian Borş va concura la categoria 66 kg, Alexandru Raicu intră, la fel ca cel mai bun junior al continentului, la 73 kg, în timp ce Alex Creţ va lupta la 90 kg.

La categoria 100 kg, România îi va avea în concurs pe Asley Gonzalez, judoka din Cuba care a primit cetăţenia română, şi pe Vlăduţ Simionescu. În probele feminine vor concura Cleonia Riciu (cat. 52 kg), Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din...
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din Neamţ şi-a distrus singur autovehiculul: "Dacă nu e bună, o fac eu să nu fie bună"
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie