Sport

Performanțele fantastice ale lui David Popovici, studiu de caz în Ungaria. Ce clamează specialiștii din țara vecină

David Popovici a stabilit anul acesta un nou record mondial în proba de 100 metri liber la înot. Performanțele înotătorului i-au uimit pe specialiştii maghiari.
13.09.2022 | 11:04
Performantele fantastice ale lui David Popovici studiu de caz in Ungaria Ce clameaza specialistii din tara vecina
Performanțele lui David Popovici sunt de neînțeles pentru jurnaliștii din Ungaria. Aceștia se întreabă cum este posibil
ADVERTISEMENT

Cel mai valoros înotător al lumii David Popovici a cucerit nu mai puțin de 11 medalii de aur anul acesta și a doborât recordul mondial la 100 metri liber. Ziariștii din Ungaria nu-și explică performanțele românului.

În Ungaria, performanțele lui David Popovici sunt de neînțeles

David Popovici are lumea la picioare după evoluțiile din acest an în care a fost de neînvins în probele de 100 și 200 metri liber, indiferent de competiția în care a participat.

ADVERTISEMENT

Adolescentul român a cucerit titlurile mondiale și europene de seniori în probele amintite, dar și la Campionatele Europene de la Otopeni, respectiv la Campionatele Mondiale de juniori desfășurate recent la Lima.

Jurnaliștii din Ungaria, o țară cu tradiție extraordinară în sporturile nautice, nu își explică evoluțiile fantastice ale lui David Popovici. Sportivul a refuzat mai multe burse în străinătate și continuă să se antreneze în România.

ADVERTISEMENT

Încrederea debordantă a înotătorului în propriile forțe și lipsa condițiilor profesioniste sumt inexplicabile pentru ziariștii din țara vecină.

”Extraterestrul din bazin. Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte. Ceva trebuie decriptat însă.

ADVERTISEMENT

David reprezintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, notează cei de la Nemzeti Sport.

13 medalii, dintre care 11 de aur a cucerit în 2022 David Popovici

Sportivul legitimat la CS Dinamo a dominat autoritar toate competițiile majore din acest an la care a participat. Cele mai spectaculoase evoluții la avut la Budapesta, la Campionatele Mondiale de natație pentru seniori.

ADVERTISEMENT

În capitala din țara vecină David Popovici a doborât recordul mondial în proba ”Regină” – 100 metri liber, și a triumfat și în cea de 200 metri liber.

Alte patru medalii de aur a cucerit la Campionatele Europene de juniori, plus trei la mondialele de juniori din America de Sud. Între ultimele două evenimente, românul s-a încununat campion continental și în întrecerile de seniori, aur la 11 și 200 metri liber.

La jumătate a lunii octombrie David Popovici se va alinia la startul întrecerilor mondiale pentru juniori în bazin scurt. Competiția se va derula în perioada 13-18 octombrie la Melbourne, în Australia.

ADVERTISEMENT