News

Pericol în școli. Un medic din Sibiu trage semnalul de alarmă: ”Suferința copiilor e provocată de adulți”

Copiii sunt extrem de expuși, în această perioadă, în care circulă viruși de tot felul. Un adevărat ”cocktail infecțios”.
19.02.2023 | 11:48
Pericol in scoli Un medic din Sibiu trage semnalul de alarma Suferinta copiilor e provocata de adulti
Școala rămâne un loc prielnic pentru transmiterea bolilor virale / Foto: Eduard Vânătoru / Mediafax Foto /Hepta
ADVERTISEMENT

Traversăm o perioadă extrem de activă din punct de vedere al îmbolnăvirilor, mai ales în rândul copiilor. Principalul loc în care se propagă virușii este școala, susțin specialiștii. Mai grav este că unii părinți s-au obișnuit să-și lase copii ”puțin răciți” la ore.

Societatea, dezinteresată de ”starea de bine a copiilor”

„Nu înţeleg de ce este atât de greu să ţii copilul de la primele semne acasă să se odihnească ceea ce, posibil, i-ar scurta evoluţia bolii, dar i-ar proteja şi pe ceilalţi colegi, decât să îl laşi în colectivitate până nu mai poate dar reuşeşte să îi îmbolnăvească şi pe ceilalţi”, a scris pe contul lui de socializare medicul sibian Egri Eduard.

ADVERTISEMENT

Medicul de familie atrage atenția că nu există măsuri de prevenție în rândul elevilor sau chiar a părinților, iar acest lucru duce la îmbolnăviri, unele chiar grave.

„În această perioadă, în creşe, grădiniţe şi şcoli circulă virusurile gripale A şi B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (faringita, scarlatina) şi alţi viruşi care determină îmbolnăviri cu febră înaltă şi stare generală proastă.

ADVERTISEMENT

Acest cocktail infecţios este sârguincios întreţinut de miserupismul societăţii legat de sănătatea şi starea de bine a copiilor”, a mai explicat Egri Eduard, potrivit România TV.

Medic: ”Copii, obișnuiți-vă cu atitudinea adulților”

Medicul le-a transmis copiilor că trebuie să se obișnuiască cu dezinteresul adulților, de care se vor lovi zilnic, atunci când vor crește.

ADVERTISEMENT

„În fine, dragi copii, va trebui să vă obişnuiţi cu atitudinea adulţilor şi cu suferinţa pe care v-o crează, dar când veţi fi mari la rândul vostru şi veţi avea responsabilităţi să nu procedaţi la fel cu viitori voştri copii”, a mai scris medicul.

România, aproape de un nou val gripal

Specialiștii susțin că România se află în pragul unui nou sezon gripal și că numărul de îmbolnăviri va crește foarte mult în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Săptămâna aceasta au fost confirmate 2.417 cazuri de gripă, dar și 65 de decese, potrivit INSP. Numărul este cu 9% mai mare față de același interval, luna trecută.

ADVERTISEMENT
Tags: