News

Perseidele 2021. Ploaia de stele căzătoare are loc la noapte. Unde se vede cel mai bine

Ploaia de stele căzătoare are loc la noapte. Ce trebuie să facă cei care vor să o vadă.
12.08.2021 | 09:28
Perseidele 2021 Ploaia de stele cazatoare are loc la noapte Unde se vede cel mai bine
Perseidele 2021. Ploaia de stele căzătoare are loc la noapte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fenomenul de Perseide apare, de obicei, în luna august în fiecare an. Perioada lor de activitate este între 17 iulie și 26 august, dar maximul curentului se va petrece în această noapte, adică din 12 spre 13 august.

Ploaia de stele căzătoare are loc la noapte

Așadar, cei care vor să dori să vadă ploaia de stele au această ocazie în noaptea aceasta. Totodată, cei care vor să privească fenomenul Perseidelor trebuie să știe că cel mai bun moment pentru a le observa este după miezul nopții și până dimineața.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să știe că este necesar să se înarmeze cu răbdare și trebuie să privească cerul cel puțin o oră pentru a putea observa fenomenul care are loc.

„Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o „perseidă”, au transmis specialiștii.

ADVERTISEMENT

Un sfat foarte bun pentru cei care vor să vadă ploaia de stele este că trebuie să meargă într-un loc în care nu există așa numitele „lumini parazite”, adică cele din interiorul orașelor.

Pe scurt, conform specialiștilor de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” cel mai bine ar fi să plecăm din apropierea marilor orașe și să mergem undeva la marginea lor sau la țară, pentru că acolo se vede cel mai bine fenomenul.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci ca să vezi Perseidele

De asemenea, un lucru foarte important pe care trebuie să știți este că nu este nevoie de niciun instrument pentru a vedea ploaia de stele căzătoare.

Tot ce trebuie să faci este să stai întins pe spate, să iei un sac de dormit sau un șezlong pentru a sta confortabil și poți vedea până la 100 de meteori într-o singură oră.

ADVERTISEMENT

 „Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte.

Este bun și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră.

Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră”, a transmis Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

ADVERTISEMENT