News

Peste 300 de eleve, răpite de la o școală din Nigeria, după un atac armat

26.02.2021 | 16:24
Peste 300 de eleve, răpite de la o școală din Nigeria, după un atac armat
Peste 300 de eleve, răpite de la o școală din Nigeria, după un atac armat. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav într-un oraș din Nigeria. Peste 300 de eleve care învățau la o școală din localitatea Jangebe au fost răpite în urma unui atac armat.

Acțiunea răpitorilor a avut loc vineri dimineață, iar ulterior poliția din statul Zamfara a confirmat că numărul elevelor răpite este de 317. Aceasta este a doua răpire în mai bine de o săptămână în țara africană.

ADVERTISEMENT

Sulaiman Tanau Anka, purtătorul de cuvânt al poliției din statul Zamfara, a declarat agenției de știri Reuters că ”bărbații înarmați necunoscuți au început să tragă la întâmplare și au luat fetele” într-un raid care a avut loc la miezul nopții.

Atac armat într-un oraș din Nigeria. Peste 300 de eleve, răpite

Răirea fetelor din Jangebe a fost confirmată și de cei de la UNICEF. Organizația a precizat că peste 300 de fete ar fi fost răpite. ”Suntem furioși și întristați din cauza unui nou atac brutal asupra elevelor din Nigeria”, a declarat Peter Hawkins, reprezentant al UNICEF în Nigeria, potrivit Al Jazeera.

ADVERTISEMENT

Șeful poliției din Zamfara, Mohammed Shehu, a declarat într-o conferință de presă, că: ”Comandamentul de poliție de stat Zamfara, în colaborare cu armata, a început o operațiune comună de căutare și salvare pentru recuperarea a 317 de eleve răpite de bandiții înarmați în școala secundară guvernamentală pentru fete Jangebe”.

”Două dintre fetele mele, de 10 şi 13 ani, se numără printre cele 300 de fete despre care autorităţile şcolii ne-au spus că sunt date dispărute”, a declarat un părinte, conform sursei citate.

Răpirile de copii, extrem de frecvente în Nigeria

În Nigeria, statul din Africa cel mai populat, cu peste 200 de milioane de locuitori, răpirile de copii sunt extrem de frecvente.

ADVERTISEMENT

Atacul de vineri face parte din seria actelor de răpire în masă care vizează școlile din Nigeria în ultimele săptămâni. Cel puțin 42 de persoane, inclusiv 27 de studenți, care au fost răpiți săptămâna trecută în Nigeria nu au fost încă eliberați.

La finalul anului trecut, în decembrie, peste 300 de băieți au fost răpiți dintr-o școală în Kankara, în statul natal al președintelui Muhammadu Buhari, Katsina, în timp ce acesta vizita regiunea.

Copiii au fost eliberați ulterior după negocierile cu oficialii guvernamentali, dar incidentul a declanșat indignare la nivel mondial față de aceste acțiuni din Nigeria.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri