News

Peste 6.000 de tineri, băieți și fete, luptă pentru cele 5.000 de posturi din Armata Română. Ce salarii vor primi

După ce MApN a anunțat că scoate la concurs 5.000 de posturi în Armata Română, peste 6.000 de tineri au aplicat. Ce salarii se oferă.
19.03.2024 | 21:34
Peste 6000 de tineri baieti si fete lupta pentru cele 5000 de posturi din Armata Romana Ce salarii vor primi
Mii de tineri din țară s-au înscris pentru cele 5.000 de posturi scoase la concurs de Armata Română. Sursa foto: Facebook / MApN
ADVERTISEMENT

În acest moment, peste 6.000 de tineri, băieți și fete, se luptă pentru cele 5.000 de posturi scoase la concurs de Armata Română. Salariile oferite de MApN nu sunt deloc de neglijat.

Mii de tineri din țară s-au înscris pentru cele 5.000 de posturi scoase la concurs de Armata Română

La începutul acestui an, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, avertiza public că deficitul de personal în Armată este de zeci de procente. Acesta dezvăluia că 6.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării Naționale numai în 2023.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație și în contextul unui război la graniță, în februarie, MApN a anunțat că demarează activități de recrutare a tinerilor, atât băieți cât și fete, pentru posturi de soldați și gradați profesioniști.

Pe 13 februarie, Ministerul Apărării Naționale anunța, pe site-ul instituției, că au fost introduse în Planul de recrutare 5.093 de locuri, în 41 de județe din ţară și în Municipiul București.

ADVERTISEMENT

În ciuda unei aparente rețineri care s-a observat în reacțiile din spațiul public, tinerii din România au aplicat masiv pentru aceste posturi. Se pare că peste 6.000 de băieți și fete vor să devină membri în Armata Română.

Reprezintă ceva serios pentru mine şi bărbătesc. Te disciplinează şi te face mai cu capul pe umeri. Nu am frică de război, dacă o fi să înceapă, că până la urmă… Pe viitor aş vrea să ajung ofiţer, pe telecomunicaţii”, spune Ionuţ Constantin, recrut, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Pe Ionuț și pe ceilalți candidați îi așteaptă probele de selecţie. Ulterior, cei care vor fi declarați admiși vor urma o perioadă de pregătire. Soldaţii vor îmbrăca uniforma militară din prima zi de instrucție pentru un interval cuprins între 4 săptămâni şi 3 luni.

Ce salarii se oferă în Armata Română pentru noile posturi

De îndată ce vor deveni soldați gradați profesioniști, tinerii vor primi un salariu cuprins între 2.000 şi 4.000 de lei. La aceste sume se vor adăuga sporuri în funcție de specialitatea la care s-au înscris şi o indemnizație lunară care acoperă o parte din chirie.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, armata din țara noastră are aproape 75.000 de militari activi. Reprezentanții MApN îşi doresc un număr dublu. Declarații în acest sens au fost făcute și de alți oficiali NATO.

ADVERTISEMENT