News

Petre Ilie, liderul unui important clan interlop din Capitală, a ajuns după gratii. E acuzat de șantaj și cămătărie

Petre Ilie (Petre Geamănu) și Eugen Preda, liderul clanului luptătorilor, au ajuns după gratii. Sunt acuzați de cămătărie și șantaj.
13.08.2021 | 22:47
Petre Ilie liderul unui important clan interlop din Capitala a ajuns dupa gratii E acuzat de santaj si camatarie
Petre Ilie, liderul unui important clan interlop din Capitală, a ajuns după gratii. E acuzat de șantaj și cămătărie. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Tribunalul București a decis ca Petre Ilie, Eugen Preda, David Onoriu – Împărățel, Solomon Sotir, Marian Ilie, Marius Nomoloșanu, și Terente Adrian Stoica să fie trimiși în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de cămătărie și șantaj.

În același dosar au mai fost puși sub control judiciar Nicolae Cristescu, fost finanțator al echipei Rapid, Florin Ilie și Radu Ilie. În acest dosar DIICOT a făcut miercuri mai multe rețineri.

ADVERTISEMENT

Petre Ilie, liderul unui important clan interlop din Capitală, a ajuns după gratii. E acuzat de șantaj și cămătărie

În referatul cu propunerea de arestare preventivă procurorii au arătat cum gruparea a amenințat mai multe persoane care nu au achitat datoriile. Anul trecut un afacerist a făcut plângere, după ce interlopii i-au cerut 600.000 de euro pentru afaceri care le-ar fi făcut în trecut cu apropiați ai lor.

Procurorii au arătat că în anul 2018, după eliberarea din penitenciar, un membru important al lumii interlopea pus din nou pe picioare gruparea infracțională din care făcea parte, devenind liderul acesteia. Acesta a atras de partea sa diferiți sportivi, sau alte persoane violente și astfel a reușit să adune sume importante de bani cu titlul de “amendă” sau “taxă de protecție”.

ADVERTISEMENT

“Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară.

Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani”, susține DIICOT.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare

Miercuri, au fost efectuate 18 percheziții în Capitală și în județele Ialomița, Ilfov, Argeș și Dâmbovița. Au fost ridicate sume de bani, arme, acte, droguri de mare risc, telefoane mobile și dispozitive de stocare. DIICOT spune că interlopii își amenințau direct victimele sau persoane din anturajul acestora.

“Similar modului de operare utilizat în cazul dezvoltatorilor imobiliari, membrii grupului infracțional organizat au acționat și ca recuperatori de datorii. Astfel, suspecții punctau persoane potente financiar care aveau datorii la terțe persoane sau cărora li se puteau impune, sub diferite alte motive, o datorie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, liderul împreună cu membrii grupului infracțional interveneau în soluționarea conflictelor identificate și impuneau, prin constrângere, plata sumelor de bani datorate, precum și a unor comisioane ca urmare a recuperării creanțelor.

Totodată, membrii grupului infracțional organizat, sub coordonarea liderului, au acționat în vederea comiterii infracțiunii de camătă, prin acordarea de împrumuturi bănești cu dobândă.

De multe ori, persoanele aflate în imposibilitatea returnării sumelor de bani împrumutate și a dobânzilor aferente au fost amenințate cu acte de violență pentru determinarea acestora la plata datoriilor”, au specificat procurorii potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: