News

Philip Morris, investiţie uriaşă în Ucraina. Compania finanţează cu peste 30 de milioane de dolari construirea unei noi fabrici

Sutele de locuri de muncă vor fi generate în viitorul apropiat în Ucraina, de construcţia la Lvov a unei noi fabrici, de către compania Philip Morris.
22.06.2023 | 15:52
Philip Morris investitie uriasa in Ucraina Compania finanteaza cu peste 30 de milioane de dolari construirea unei noi fabrici
Philip Morris construieşte o fabrică la Lvov
ADVERTISEMENT

Compania Philip Morris International a anunțat că va investi peste 30 de milioane de dolari în lansarea unei noi unități de producție în regiunea Lvov, din Ucraina. Linia va fi dată în funcțiune în primul trimestru al anului 2024.

Noua fabrică Philip Morris va genera peste 250 de locuri de muncă

Reconstrucția Ucrainei este un concept care începe să capete contur în termeni reali, după cum arată investiția Philip Morris, care va genera sute de noi locuri de muncă. Lucrările pregătitoare pentru noua fabrică vor începe în câteva săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Lansarea noii producții „va permite companiei să satisfacă pe deplin cererea internă, să creeze sute de noi locuri de muncă și să susțină creșterea economică a Ucrainei în prezent și în viitor”, după cum se arată într-un comunicat al companiei.

La noua fabrică vor lucra peste 250 de oameni, în principal în producție, iar locurile de muncă le vor fi oferite cu prioritate angajaților Philip Morris de la fabrica din Harkov. Compania a intrat pe piața ucraineană în 1994 și de atunci a investit peste 700 de milioane de dolari în economia Ucrainei. Numai anul trecut, în 2022, Philip Morris a plătit 25,3 miliarde grivne, sub formă de taxe, în Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Suntem mândri să anunțăm această nouă investiție în Ucraina. Noua noastră fabrică va asigura o aprovizionare fiabilă cu produse pentru Ucraina și oportunități de angajare pentru oamenii din Ucraina. Dar aceasta este mai mult decât o simplă investiție în infrastructura și capacitățile companiei noastre; aceasta este o demonstrație a angajamentului nostru față de Ucraina și față de poporul său.

Această investiție este un semnal puternic pentru alți investitori internaționali – un semnal de încredere în economia Ucrainei, de încredere în poporul ucrainean și de încredere în viitorul Ucrainei”, spune Massimo Andolina, președintele regiunii europene a Philip Morris International.

ADVERTISEMENT

De la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, compania a asigurat o aprovizionare constantă cu produsele sale către Ucraina, datorită importurilor făcute din cele opt fabrici ale sale și graţie unui parteneriat temporar cu un alt producător din Ucraina. În plus, Philip Morris continuă să-i ajute cu chiria locuințelor pe toţi angajații și membrii familiilor acestora care au fost relocați în alte regiuni ale Ucrainei sau în străinătate.

Maksym Barabash, directorul general al Philip Morris Ucraina, a explicat, la rândul său: “Prin deschiderea acestei noi fabrici, demonstrăm încă o dată sprijinul nostru pentru Ucraina. Această investiție arată angajamentul nostru ca partener economic pe termen lung.

ADVERTISEMENT

Noua producție în locația propusă de UkraineInvest va crea locuri de muncă, va satisface cererea pieței ucrainene cu produse de înaltă calitate și va sprijini economia într-o perioadă dificilă pentru țară. Nu așteptăm sfârșitul războiului; noi investim acum”.

ADVERTISEMENT